Indrømmet, AltomCykling.dk bruger ikke store mængder ressourcer på at skrive om de 3 Grand Tours, men nogle updates skal der være plads til, og i dag er en sådan én af slagsen. Det er en vil etape! 

Af: Mads Fenneberg

VI GLÆDER OS! For i dag er det den måske vildeste etape i Vueltaens historie, ja nogen siger endda den vildeste etape nogensinde i en Grand Tour! Det hele starter klokken  kl. 13.10 på TV2-SPORT, og byder på hele 6 kategoriserede stigninger, 1 uden for kategori, 3 kategori 1, og én kategori 2! Voldsomt! Etapen starter stort set lige op i himlen. Fra de kører ud af startboksen går der  13 km, så begynder dagen i helvede. Første kategoriserede stigning, Collada de Berxalis. 1790 hm. 7 km lang, 14.2 % på maks. – og det er altså bare opvarmningen – fy for en skefuld… vi kunne uddybe lidt om hvorledes feltet bliver splittet i atomer, og nogle i dag går helt ned – men vi lader egentlig bare tallene tale for sig selv:

Næste stigning, Coll de Ordino. 1980 hm, 10 km lang. En mere jævn, og mindre stigende stigning. På maks ligger den på omkring 8,5 %.

Næste stigning. Coll de la Rabassa. 1818 hm, 12 % på maks, 14 km lang. Der kommer en lille nedkørsel efter 1-2 km oppe ad stigningen. De bliver et helvede.

Næste stigning. Collada de la Gallina. 12 km lang, 1905 hm, 13 % på maks. Træk lige vejret, hold lige en pause, og træk vejret igen.. Nu kan du læse videre.

Næste stigning. Alto de la Comella. 1345 hm. En lille stigning, med kun en lille nedkørsel til næste bjerg.

Næste Stigning. Alto Els Cortals. 2095 hm, det højeste bjerg i dette helvede. 10-11 % på maks. 9 km lang, mål på toppen..

Find kaffe og kage frem, det bliver vildere end vildt. 54 km bjerg ud af 138 km. Stigningen op til Alpe d’Huez er 14,4 km lang med en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,1%. (bare lige for at sammenligne med det helvede de skal over i dag)

GOD FORNØJELSE!