På lørdag køres Hærvejsløbet, en nyklassiker i dansk motionscykling. Jeg stiftede for første gang bekendtskab med den lange rute på Hærvejsløbet i 2014 – den er 270 km lange rute (265 ifølge min #Garmin) – fra Flensborg op gennem Danmark, langs den gamle Hærvej og med mål i Viborg, desuden med stop og depot i en række større byer på ruten.

Af: Jesper Bjerring

Starten er lagt på den charmerende gamle havn i Flensborg og nummer afhentningen foregår i Flensburg Zeitungs flotte bygning på modsatte side af vandet. Det er i sig selv en oplevelse. Herefter følger en fantastisk tur op gennem syd-og midt-jylland med lange flade rulle strækninger, bølgende og snoede hyggelige småveje og nogle udfordrende knolde omkring Vejle, Silkeborg (Funder) og Dollerup Målet i Viborg er henlagt til Snapstinget, udspring for Jyske Lov og hvor der bydes velkommen til en festlig afslutning på en lang og smuk tur.

Løbet ligger i den lidt dyrere ende med tilmeldingsgebyret, men forplejningen op gennem landet er også helt i top.. super venlige og smilende hjælpere i depoterne og afmærkning som leder dig på sikker vej hele turen. Da jeg sidste år gik rundt d. 27. juni sidst på aftenen og pakkede bilen , havde jeg ingen forestilling om hvad jeg havde sagt ja til. Det var mange år siden jeg sidst havde kørt 250km eller mere og forårets Grejsdalsløb på 220 km , havde været en barsk omgang, ikke mindst pga. vejret.

Skader spolerede planen om holdkørsel, så var det godt der var andre venner i startgruppen!

Oprindeligt skulle jeg have kørt sammen med tre andre AoC’er, men sygdom og skader havde reduceret vores hold til en enlig svale, nemlig mig. Heldigvis havde jeg ved et tidligere løb fået netværket godt og helt i Hærvejsløbets ånd, koblede jeg mig på fire gæve gutter fra “De Hvié Hvaler”, AKA Chris, Martin, Ole og Timon (Thomas), som tog rigtig godt imod mig. Vi fem aftalte at vi stod sammen hele vejen og så måtte vi se om der var nogle grupper som vi kunne koble på som turen skred frem. Det endte med at vi kørte vi fem, med enkelte “gæster” hele turen og havde en kongetur med et enkelt bump på vejen (Timon måtte stå af i Funder pga udmattelse).

I år har jeg meget letsindigt fået tilmeldt med 30+ og er slet ikke nær den form jeg var sidste år, så udfordringen bliver det større.. Jeg håber dog at kunne drage nytte af turen i ’14, ellers må depoterne jo have et ekstra besøg. Det er de helt sikkert værd :) Forventningen til mine mål er en tid omkring de 9 timer totalt. Holder dette er jeg yderst tilfreds, men lever også med en tid under 10 timer. Det skal jo være hyggeligt. Til turen har jeg lånt de super fede “Fifty” carbon clinchers fra #BlackIncPerformance med #CeramicSpeed nav. af redaktøren. Dem glæder jeg mig til at prøve og der kommer et par ord om dem senere.

#TeamAoC har i år fire mand med på 270km , dog lidt i forklædning. Torben Bartholin kører sammen med “Energi Midt”, Henrik “Valde” Nielsen med “De 5 på tur” og endelig Uggi Kaldan og Jesper Bjerring under #TeamAoC fanerne. Nu er Hærvejsløbet ikke kun 270km, men tilbyder også 160 km med start i Vejen, og 50km med start i Funder. Der til kommer som helt nyt i 2015 og MTB løb på 135 km og 60 km. Se mere her om på løbets hjemmeside.

Hjemmeside: www.haervejsløbet.dk
Ruterne: Ruterne