Valget af cykeltøj- og mærker, kan nogle gange udvikle sig til et nær-religiøst spørgsmål, og kan antænde diskussionsbål blandt cykelfanatikere, der kan være mere end svære at slukke igen – hvis de da overhovedet kan slukkes… Selv skal jeg gerne indrømme, at jeg er svært afhængig af et større (og meget, meget dyrt) schweizisk (cykel)tøjmærke. Det afholder mig dog ikke fra – ind imellem – at se andre (læs: billigere) veje. Med hjælp fra Cykelgear.dk satte jeg mig derfor for at prøve af, om man kan få en god langærmet cykeltrøje til 299.-

Af: Keen Frisk

Udpakning

Det første indtryk af trøjen er, at den ligger i en pose med ´zip-lock’. Nu skal indpakningen (selvfølgelig) ikke være udslagsgivende for en bedømmelse af et givent produkt, men det virker lidt billigt… På den anden side kan man – som slutbruger af produktet – glæde sig over, at producenten ikke har brugt unødvendige ressourcer på at pakke deres ting i i fordyrende kasser osv.

Det er en smagssag, men personligt kan jeg virkeligt godt lide når produkterne tager sig pænt ud fra jeg får dem i hånden første gang.

Ude af posen ændres indtrykket af trøjen dog væsentligt. Trøjen føles rigtigt blød og lækker at røre ved. Materialevalget er polyester og spandex, så man har her fat i en trøje der egne sig godt som et yderste lag i begge overgangsperioderne (for- og efterår) der er i løbet af en cykelsæson. Der er tre lommer, plus en lidt mindre lynlåslomme til værdier, så man har masser af plads til alt sit ‘habengut’ når man skal ud og nyde landevejene.

Noget der tit mangler på det lidt billigere tøj, er gummipaneler i kanterne af tøjet, så det ikke glider op om – ja, bagdelen – når man kører. Det er denne trøje forsynet med, og denne lille detalje giver for mig et klart praj om, at dette er en trøje man har brugt lidt tid på at tænke ordentlig igennem – prisen til trods.

I brug

Trøjen er afprøvet i det lange efterår i 2014 som det yderste lag, og i starten af perioden (vil ikke kalde det vinter), hvor en (vind)jakke var påkrævet – her som næst-yderste lag over en svedtrøje.Trøjen er ikke umiddelbart lavet til dette, men jeg syntes alligevel at det kunne være interessant at se, hvordan den klarede sig under lidt andre forhold.

For at starte med pasformen, så klarer trøjen sig her udmærket. Forskellen på dyrt og billigere tøj er som regel den, at det lidt dyrere tøj er designet, så pasformen først er optimal når man sidder på en cykel. Det er ikke tilfældet med denne trøje; her sidder den som den er designet til fra starten. Det kan godt drille lidt, specielt omkring arme og skuldre, hvor den godt kan sidde og drille en smule, hvilket kan medføre en tilretning for at den sidder ordentligt. Det er ikke det store problem, da trøjen er meget elastisk, men det kan være et irritationsmoment at skulle rette på sit tøj på køreturen. Udover det sidder trøjen godt til på overkroppen, og elasticiteten sørger for, at trøjen aldrig sidder og blafrer, men bare sidder godt til over det hele.

Vindtætheden lader desværre noget tilbage at ønske: det må ikke være ret køligt/blæsende før denne trøje kommer til kort. Arme og forside er meget udsatte, og her kommer man desværre ret hurtigt til at fryse. Trøjen her er aldrig brugt uden et langærmet lag indenunder, men det er altså ikke nok til at holde vinden væk fra kroppen. Om det så er fordi jeg simpelthen kører så langsomt at blodet ikke kan varme mig op, vælger jeg at lade stå ubeskrevet hen – men der er altså også andre end mig, der bare godt kan lide at ‘hyggecykle’ lidt, og her mangler denne trøje altså nogle varmende kvaliteter. Ydermere har polyester også en tendens til hurtigt at komme til at lugte meget af sved, så det er ikke en trøje man skal tage på flere gange i træk – med mindre man kører alene, og kun skal forholde sig til sin egen lugt…

Lommerne er meget let tilgængelige, og man føler hermed ikke, at man skal vride sine arme af led for at komme i dem. Det er desværre ikke en selvfølge – heller ikke på langt dyrere trøjer end denne her.

Brugt under en vindjakke kommer denne trøje bedre til sin ret end ‘ude i det fri’, men her ender den med at blive meget våd, da den ikke kan transportere sveden væk, og heller ikke har vinden til at i.

Samlet set

For at slutte – den i indledningen påbegyndte cirkel – vil jeg i dette afsnit svare på det indledende spørgsmål:

Kan man få en god, langærmet, cykeltrøje til 299 kroner?

Ja! Det kan man faktisk godt. Man kan ikke få en trøje i samme kvalitet som trøjer der er langt dyrere – det siger (næsten) sig selv. Men man kan få en lækker trøje med nogle gode finesser, der fint vil dække mange motionisters behov for noget cykeltøj, der giver ‘bang for the buck’ – og det gør denne trøje.

Produktinformation

Venligst stillet til rådighed af: Cykelgear.dk
Pris: 299.-