Der er ikke noget rigtigt svar på det spørgsmål. Men hvis fødderne brænder i cykelskoene for at komme ud og fyre den af, så er det blevet lettere at komme igang. For der er en god håndfuld forårsklassikere og ny-klassikere i Marts og April, hvor du kan tage ud og få vind på næsen. 

Af Uggi Kaldan | Foto Jesper Halvorsen, Roar Paaske, Uggi Kaldan. 

OK, hvad sker der, prøver I at give os dårlig samvittighed AoC? Det er kun Januar, nogen har måske endda stadig lidt tømmermænd eller føler sig i hvert fald trætte (af vejret!!) – forståeligt nok. – Og så snakker AltomCykling.dk allerede om motionscykelløb? Men hvorfor ikke. Zwift er sjovt, meeeeen landevejen er altså sjovere… i hvert fald når det ikke regner! Vi har set lidt på landevejssæsonens tidligste motionsløb. 

Den tidlige: Gran Fondo Jennum – 25 marts 2018

Ja nogen skal jo være de første – igen i år er det GF Jennum der stævner ud fra Skibethallen, nær Vejle. Løbet foregår på en 20 kilometers rundstrækning, med nogle gode højdemeter undervejs. Man kan vælge at cykle 1, 2, 3 eller 4 runder, så der er altså noget for alle niveauer. 

Hvorfor skal jeg trække i cykeltøjet så tidligt på sæsonen?
Hvis vejret spiller byder Gran Fondo Jennum på en rigtig flot rute. Løbet udmærker sig ved at have Race Marshalls og så er det svært at fare vild på en 20km rundstrækning, det er også et plus i vores bog. GF Jennum byder på et glimrende og velorganiseret målområde, med altid veloplagte speaker i Thure Kjær der formår at give den gas og skabe stemning, i øvrigt altid iklædt en totalt ulirens striktrøje med VM striber. I Thures selskab ser alle lirens ud, stærkt sådan at tage én for holdet synes vi! 

Ulemper
Vejret kan være dårligt i Marts… læs evt. Rule #5 i den henseende.

Læs mere her: GF JENNUM

Hyldesten til Vlaanderen: Ronde van Borum – 1. April 2018

Samme dag som Ronde van Vlaanderen løber et andet rundstrækningsløb af stabelen i Skivholme nær Aarhus. Tæt på ruten ligger byen Borum. Grundet arrangørens ekstremt dårlige stedsans endte løbet med at hedde Ronde van Borum, og det har det så heddet lige siden. Det ligger ligesom også bedre i munden end Ronde van Skivholme. 

Løbet køres på en kort rundstrækning på 7,3km med 2 lede bakker på, man kører 10 omgange, og når de er færdige har man tilbagelagt godt 900 højdemeter. Med andre ord, hård nyser. 

Løbet udmærker sig ved fantastisk stemning i målzonen, god forplejning, og billetter der er notorisk svære at få fat på. I år desuden med bakkespurt og “kids race”. 

Hvorfor skal jeg cykle Ronde van Borum? 

Fantastisk stemning, der er faktisk tilskuere til løbet!?? – god forplejning, fede præmier og fede billeder! Det er fedt at nå ud og cykle 70+ kilometer, inden man skal hjem og flade ud på sofaen og se Peter Sagan vinde Ronde van Vlaanderen! 

Ulemper

Billetter bliver udsolgt hurtigt – de sidste 100 billetter bliver sat til salg i morgen (Fredag d.4 Januar klokken 20.00). 

Læs mere her: Ronde van Borum

Klassikeren: Stjernetramp – 8. April 2018

Stjernetramp afholdes af motionscykelklubben Pedaltramp der holder til i Brobyværk tæt på de sydfynske Alper. Her afvikles cykelløbet også, og du kan melde dig til enten 50 eller 75 kilometer. Stjernetramp har i mange år været årets første motionscykelløb, og det bliver sikkert også første løb for mange igen i 2018. 

Hvorfor skal jeg cykle Alpetramp?

Fordi nu har du været afsted til GF Jennum og Ronde van Borum, så kan du ligeså godt holde den kørende!? :D 

Ulemper

Allerede så tidlige på sæsonen har du flere ting at vælge imellem… 

Læs mere her: Stjernetramp

Cykelmagasinets forårsbasker – 14. April 2018

Et forholdsvist nyt cykelløb der afholdes af Cykelmagasinet. Målsætningen er at lave et cykelløb der sætter høj standard i form af flot målzone, god skiltning og glimrende forplejning. De afdelinger AoC har været med til indtil videre, har levet op til forventningerne, så løbet kan anbefales! Med over 1000 højdemeter på den lange 110 km distance er ruten en af de mest kuperede ruter ved danske motionsløb.

Hvorfor skal jeg cykle Brejning Bakkeløb?

Fordi Cykelmagasinet leverer gennemførte cykelløb, og de altid har en god fotograf på pinden (godt for egoet…)

Ulemper

Hvorfor skal der altid være så mange bakker i motionscykelløb?? :D 

Læs mere her: Rundt om Rold

I Februar vender kigger vi på de mange løb sæsonen byder på i resten af April og i Maj måned. 

Vi ses på landevejen!