Navn: Søren Kuipers, 33 år

 

Lad dig ikke snyde af de plus 30, Søren har stadig drengerøven i behold. Det viste sig da redaktøren havde sat ham stævne til en lille cykeltur, hvor vi lige skulle snakke om at Søren evt. skulle køre på AltomCykling.dks lille motionshold TeamAoC. Efter 2 kilometer stak Søren afsted på et interval, og så så redaktøren ikke mere til ham… så meget for den samtale. 

Jeg forsøgte faktisk at hænge på, men det var jo totalt umuligt, for Søren kører vanvittigt stærkt. Da irritationen over at være blevet tværet havde lagt sig, var der ikke andet for end at sige velkommen til Søren, og så ellers igang med træningen. 

Velkommen Søren! 

Cykler:
En halvgammel Specialized Roubaix og en endnu ældre gul stålhakker

Gad godt eje:
En skarp Specialized Venge eller en laber pastelfarvet italiensk model

Træning – helst alene, eller sammen med andre?
Jeg træner ofte alene. Et par småting som arbejde og familieforøgelse har gjort ‘Projekt fuldtidsprofessionel cykelrytter’ vanskeligt, hvorfor jeg nu i stedet – og for første gang – skal iføre mig en teamtrikot. Her håber jeg at komme ud på træninger i smågrupper, hvor intensiteten er afskyelig høj; ligesom jeg fortsat vil mærke modvinden, og høre mit eget åndedræt ganz solo.

Løb – full gas eller rigtig cykelrytter der sidder og gemmer sig?
Min evne som arbejdshest er ubestridt. Full gas! Mit taktiske overblik er placeret på samme hylde som Alexandre Vinokourovs troværdighed. Jeg arbejder med at holde hjul og så sætte kæden på møtrikken til sidst.

Værste oplevelse på cyklen?
Gik total sukkerkold på en 30km restitutionstur. Ingen energi. Ingen penge. Intet. Lå fem minutter i brændenælder i udkanten af Beder indtil jeg på mirakuløs vis fik fravristet Moesgård Havecenter tre mini-Hariboposer. Det fik mig hjem. Jeg har aldrig kørt en tur siden uden en nutella-mad.

Bedste oplevelse på cyklen?
Motionsløbet La Marmotte kørte jeg i 2013. Jeg overhalede bl.a. en fyr ved navn Pingo (som havde privat motorcykeleskorte). Det var en stor oplevelse.

Hvad skal du køre i 2015?
Dolomitterne rundt i hårdt vejr slut maj med et par familiemedlemmer, Xterra i Aarhus 1000m svøm i hav, 50km MTB og 15 trailrun – debut på det.
Derudover sikkert lidt motionsløb og måske et par løb i udlandet – evt. med TeamAoC? Tumler også lidt med en idé om licens også – meeeen lad os nu se.