Man skal ikke mange sæsoner tilbage, før det franske hold hørte til den mere gennemsigtige garde i prof-feltet. Men team manager Vincent Lavenu har efterhånden fået skruet en både solid og talentfuld trup sammen og AG2R er blevet et hold, der skaber løbene. I 2014 opnåede holdet faktisk at vinde holdkonkurrencen i både Giro d’Italia og Tour de France, hvad der vidner om homogenitet og dybde på holdet. 

Af Lars B. Jørgensen

Det har heller ikke svækket AG2R, at man er sluppet af med den suspekt svingende colombianske mystiker Carlos Betancur (nu Movistar, red.), tværtimod har det givet mere råderum for andre på holdet, som har forstået at gribe chancen.

2016-truppen ligner til forveksling sidste års. Hvilket vil sige, at erfarne kræfter som veteranen Jean-Christophe Peraud og den italienske lommeraket Domenico Pozzovivo kan skydes af i etapeløb sammen med Romain Bardet. Sidstnævnte er det måske mest iøjnefaldende franske talent, men i laget lige under bobler navne som Alexis Vuillermoz og Pierre-Roger Latour. Ydermere råder AG2R over Alexis Gougeard, en opportunistisk angriber, som franske medier har udråbt til Laurent Jalaberts arvtager. Belgiske Jan Bakelants viste med sine 17 top 10 placeringer i 2015, at han kan køre et væddeløb forfra.

IND: Cyril Gautier (Europcar), Jesse Sergent (Trek), Francois Bidard.

UD: Carlos Betancur (Movistar), Rinaldo Nocentini (Sporting CP), Lloyd Mondory (doping-karantæne)