På overfladen ligner Astana en ubetinget succeshistorie. Men der er masser af spændinger på et hold, hvor Vincenzo Nibali gør sig klar til en exit, mens landsmand Fabio Aru allerede har ranet depechen som holdets etapeløbskanon. 

Af Lars B. Jørgensen

Med seks mand i top 25 af klassementet i Giro d’Italia i 2015, understregede Astana, at man har muskelmasse til at holde et stort og hårdt etapeløb i et kvælergreb. Også selv om det lykkedes en topskarp Alberto Contador at køre sejren i hus.

Fabio Aru er forhåndsudpeget som holdets mand til Tour de France og det betyder, at Vincenzo Nibali sammen med Jakob Fuglsang skal forsøge at gentage sin sejr i Støvlelandets rundtur fra 2013.

Det er svært at se ud over den stilfulde danskers mere og mere fasttømrede rolle som luksusløjtnant og selv om Fuglsang ikke længere skal gnubbe skuldre med Mikel Landa (nu Team Sky, red.), råder Astana over andre fremstormende etapeløbstyper.

Ikke mindst 2014 Tour de l’Avenir vinder Miguel Angel Lopez ligner en mand, som kan få sit helt store gennembrud i denne sæson. Den 22-årige colombianer blev samlet syver i Tour de Suisse sidste år og fik sin jomfrusejr i Vuelta Burgos og han lader ikke landsmænd som Nairo Quintana og Esteban Chaves frygteligt meget efter.

Astana kan også byde ind med navne som Lars Boom, Lieuwe Westra og Diego Rosa, men med afgang fra Landa og Rein Taramaae fremstår holdet alligevel en anelse svagere end i fjor.

IND: Eros Capecchi (Movistar), Gatis Smukulis (Katusha), Artyom Zakharov (Seven Rivers), Dias Omirzakov.

UD: Mikel Landa (Sky), Rein Taaramäe (Katusha), Borut Bozic (Cofidis)