Team Giant-Alpecin. Holdet, som er blevet mere interessant set med danske briller hen over det sidste halve års tid, hvor den tidligere DCU-talentchef Morten Bennekou og Søren Kragh Andersen har gjort deres entré. 

Den helt store – og højdramatiske – historie for det tysk baserede mandskab har dog ubetinget været det træningsuheld, der i slutningen af sendte seks ryttere på hospitalet efter kollision med en topforvirret og tudsegammel britisk turist i den forkerte vejbane.

Sikkert er det, at John Degenkolb, holdets ubetinget største navn og vinder af Milano-Sanremo og Paris-Roubaix, er ude på ubestemt tid. Det er en alvorlig svækkelse, selv om man kynisk betragtet må konstatere, at Søren Kragh-Andersen formentlig får en mere fremtrædende rolle i sin debutsæson som fuldtidsprofessionel i mange af endagesløbene.

Efter afgang fra både Marcel Kittel og Luka Mezgec (Orica), er Giant-Shimanos sprinterprofil ikke nær så skarp som tidligere.

Til gengæld har man fået Tom Dumoulin ind som en potentiel Grand Tour udfordrer. Det var om ikke andet det indtryk, den store og kantede temporytter efterlod i Vueltaen sidste år, hvor han kæmpede heroisk og klogt indtil et bagholdangreb fra Aru og Astana på næstsidstedagen sænkede den 25-årige hollænders drømme om at vinde løbet.

Den erfarne og solide etapeløbsmand Laurens Ten Dam er kommet til i 2016, men det eventyrlystne blomsterbarn har fået et løbsprogram, hvor han primært skal vise flaget i de amerikanske etapeløb.

IND: Søren Kragh Andersen (Trefor), Laurens ten Dam (LottoNL-Jumbo), Sindre Lunke (Joker), Sam Oomen (Rabobank Development), Max Walscheid (Kuota-Lotto).

UD: Marcel Kittel (Etixx-Quickstep), Luka Mezgec (Orica-GreenEDGE), Lawson Craddock (Cannondale), Daan Olivier (karrierestop), Thierry Hupond (Delko Marseille)