Hos danske Lars Bak og Lotto-Soudal har man rystet posen de sidste par år. Væk er nu den kedsommelige hjulgnaver Jurgen van den Broeck (nu Katusha, red.) og det belgiske hold kan i det hele taget fremvise en hel del af cykelsportens fremtid med den danske veteran som vidensbank og urkraft midt i det hele. 

At alder ikke er nogen hindring for at vise sig fra bedste side, vidner André Greipels 2015 sæson om. Den tyske ”Gorilla” havde sit bedste Tour de France nogensinde med fire etapesejre og nuppede såmænd også Vattenfall Classics plus en etape i Giro d’Italia.

Med 40 sejre var Lotto-Soudal det tredjemest vindende hold og de mange gevinster kom i hus takket være en bred trup med oceaner af talent. Paradoksalt nok formåede Thiesj Benoot ikke at komme først over stregen i 2015, men den 21-årige belgier blev 5er i Flandern Rundt, 6er i Dwars Door Vlaanderen, 4er i Paris-Tours og 8er sammenlagt i ENECO Tour for bare at tage en lille håndfuld af de mere iøjnefaldende resultater.

Talentmassen hos Lotto-Soudal rummer også navne som ENECO Tour-vinder Tim Wellens, Jelle Wallays, Jens Debusschere og Louis Vervaeke og med erfarne folk som Adam Hansen, Greg Henderson og Lars Bak (der ikke har vundet siden sin etapesejr i Giro d’Italia i 2012) til at styre slagene, må det være svært at bevare pessimismen hos team manager Marc Sergeant.

IND: Rafael Valls (Lampre), Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen), Tomasz Marczynski (Torku), Frederik Frison.

UD: Jurgen van den Broeck (Katusha), Vegard Breen (Fortuneo), Boris Vallée (Fortuneo), Kenny DeHaes (Wanty-Groupe Gobert), Dennis Vanendert.