At kalde det en gang så stolte hollænder-holds 2015 sæson en fiasko er næsten en underdrivelse. Sølle seks sejre blev det til og de tre af dem var i tidskørsler, hvad der reelt ikke har ret meget med cykelløb at gøre. 

Det kan faktisk kun gå fremad og når man ser på truppen, er der da også spinkle håb forude.

Klassikerjernet Sep Vanmarcke har trods alt så meget klasse på sine gode dage, at kun uheld eller sygdom kan holde ham fra at lave store resultater, selv om han risikerer at være i undertal overfor stærkt besatte teams som BMC, Lotto og Etixx-QuickStep. I Giro d’Italia sidste år viste Steven Kruiswijk, hvor initiativrig og angrebslysten en rytter, han er. Wilco Kelderman er en uomtvisteligt dygtig og meget komplet rytter og Robert Gesink er stadig i stand til at køre med om guldet på etaper i GT sammenhæng.

Det ændrer dog ikke ved, at LottoNL-Jumbo er blevet distanceret i forhold til de bedste. Man er meget langt fra den tid, hvor Rabobank og Michael Rasmussens sørgede for at få hjulene til at rulle.

Dylan Groenewegen har allerede vist lovende takter i de tidlige forårsløb og peger lidt fremad. Den italienske Giro-etapevinder Enrico Battaglin er hentet ind fra Bardiani og Vuelta-etapevinder Bertjan Lindemann er i det mindste vild nok til at kaste sig ud i den håbløse ende af bassinet for at se, om noget flyder. Men alt i alt er LottoNL-Jumbo tyndere end en en gang Heineken pjask.

IND: Enrico Battaglin (Bardiani), Dylan Groenewegen (Roompot), Victor Campenaerts (Topsport Vlaanderen), Koen Bouwman (SEG), Steven Lammertink (SEG), Alexey Vermeulen, Twan Castelijns (BabyDump), Primoz Roglic (Adria Mobil)

UD: Laurens ten Dam (Giant-Alpecin), Barry Markus (Roompot), Nick van der Lijke (Roompot), Kevin de Weert (karrierestop), Marc Goos, Rick Flens, Brian Bulgac (Team Vorarlberg)