Marginale forbedringer eller ej. Team Sky har vokset sig til en mastodont både økonomisk og sportsligt på cykelsportens firmament. 

Sidste år blev det til 44 sejre, næstflest i feltet, og de blev leveret af 14 forskellige ryttere, så de sortklædte briter er andet og mere end summen af en meget lille håndfuld stjerner og en Tour-vinder med vildt strittende albuer.

Til skræk og advarsel for konkurrenterne, har Team Skys 2016 trup fået tilført mere klasse. Tilgangen af eks-verdensmester og Amstel Gold Race-vinder Michal Kwiatkowski giver for alvor holdet punch i Ardennerne i forhold til tidligere, hvor Lars Petter Nordhaug så lidt underfrankeret og isoleret ud.

På etapeløbssiden er forstærkningerne dog endnu mere iøjnefaldende og Mikel Landa virker som en fuldgod erstatning for Richie Porte, selv om tasmaneren havde ry for at have en telepatisk og tryghedsskabende forbindelse til Chris Froome.

Med Geraint Thomas i en ny rolle som redesignet etapeløbsmand, bliver brostensklassikerne først og fremmest en sag for Ian Stannard og Luke Rowe. Netop de to viste dog allerede sidste år, at de kan løfte opgaven og Rowes aktuelle form ser mere end lovende ud.

Blandt de nytilkomne er det værd at hæfte sig ved 21-årige Gianni Moscon, der bekræftede sit potentiale ved at blive firer ved U23 VM i Richmond og toer i U23 udgaven af Flandern Rundt. Og så forlyder det, at den 25-årige amerikaner Ian Boswell er begyndt at imponere med sine klatreevner i en grad, så han er kandidat til Tour-truppen.

På sprinterfronten har team manager David Brailsford hentet Danny van Poppel ind som sidekick til Elia Viviani og dermed er paletten en ret nuanceret sag for Sky, der vel kun har et klagepunkt: Nemlig at Jaguar ikke længere leverer bilkortegen, som nu sponsoreres af Ford.

IND: Michal Kwiatkowski (Etixx-Quickstep), Mikel Landa (Astana), Danny van Poppel (Trek), Benat Intxausti (Movistar), Michal Golas (Etixx-Quickstep), Gianni Moscon, Alex Peters.

UD: Richie Porte (BMC), Kanstantsin Siutsou (Dimension Data), Bernhard Eisel (Dimension Data), Danny Pate (Rally Cycling), Nathan Earle (Drapac)