Team AoC tilføjer Salon Salon til ruten over kaffestop!

De har ikke sponsoreret Team AoC før, men Salon Salon har en helt særlig plads i redaktørens hjerte.

Inden jeg købte min første racercykel, og blev far, engang i 2012, var jeg fast gæst på Salon Salon (Næsten hver weekend). Dengang lå Salon Salon i Vestergade (Aarhus C.), og var kendt for at smide nogle fænomenale fester. De havde et fint køkken med skiftende menukort og importerede råvarer fra omegnen (yes yes med på noderne, allerede dengang) og så lavede de nogle fantastiske cocktails, heriblandt nok byens bedste Old Fashioned. Et klasse sted med andre ord, hvis man var til fest og ballade, men ikke disko dasko og tung bas.

Af: Uggi Kaldan

Lad os gå tilbage til starten, helt tilbage – engang i 2007 (tror jeg nok), hvor jeg lige havde startet min fotoforretning for alvor, og en gut ved navn Erkan var min yndlingsgrønthandler, nede i hjertet af Aarhus. Der kom jeg ofte, købte nødder, frugter og hvad man nu ellers køber i sådan en biks. Erkan gad dog ikke være grønthandler, og i stedet lejede han sig ind i lokalerne overfor sin grøntbutik, Gammelmunkegade nummer et. Lejemålet var blevet ledigt efter at have huset en vildhjertet italiener, der solgte italiensk design – en fed butik, men Aarhus var vist ikke klar til hans idéer endnu. Jeg havde bare ikke råd.

Erkan lavede stedet om til en restaurant, Gemmestedet, hvor der var bar om aftenen, og i en periode nærmest boede jeg her, når jeg ikke arbejdede. Det er jo også kedeligt at sidde derhjemme, når man er single og har travlt med nystartet forretning. Her stiftede jeg bekendskab med de to bartendere Thomas og Mads, de to senere stiftere af Salon Salon i Vestergade, og for det ikke skal være løgn, så mødte jeg også min nuværende kæreste og mor til min fantastiske datter Siri, på Gemmestedet.

Bartenderne ville deres eget – og jeg forlod min grønthandler – og rykkede med til deres nye sted: Salon Salon.

Mads og Thomas var klar på cocktails, champagne og eksperimenterende køkken, gode ideer med lokale råvarer, dog ikke altid med den fornødne stabilitet, festen havde de dog styr på!  Erkan var mere klar på restaurant og stabil café, deres veje måtte skilles. Jeg fulgte med festen, til Vestergade, hvor vi et par år havde det temmeligt sjovt, ja det var det sku. Men så var det jeg mødte hende der pigen, og på et tidspunkt må man jo så tage en beslutning: -“skal jeg drikke øl hver weekend resten af livet, eller skal der ske noget andet?

Jeg skulle noget andet, og skæbnen ville det sådan, at det skulle Thomas og Mads også. Deres veje skiltes, og festen på Salon Salon ebbede ud. Min kæreste blev gravid, og jeg synes, jeg var blevet for tyk, selvom det var min kæreste med den store mave. Thomas fik også en kæreste, hun blev også gravid, og så skiltes også vore veje. For end stund, som det sker, når vennerne og én selv får børn, og andre ting end fest i byen pludselig fylder meget og mere.

Jeg købte en cykel og startede AltomCykling.dk. Thomas lavede pop up koncept med Salon Salon, hvor restauranten åbnede på forskellige lokationer, men kun ved særlige lejligheder. Det var aldrig helt det samme, og jeg nåede faktisk kun til en enkelt pop up, tiden der forsvandt. Men så fik Thomas tilbudt at forpagte Kaløvig Lystbådehavns restaurationslokaler, og Salon Salon genopstod. Stadig med råvarer fra de lokale, og et godt køkken, men nu med lidt mindre fest, og lidt mere stabilitet… køkkenet er nu solidt, og festerne slutter som regel lidt før klokken 09 om morgenen, det er ikke kun skidt.

Vi blev lidt voksne, nu med børn, kærester, og alt det der. Efter ikke at have set hinanden så meget, så cyklede jeg en dag forbi det nye sted, og stod der i min AltomCykling.dk uniform og tænkte, Salon Salon for fanden, her skal jeg da drikke et glas vin, når jeg har trænet. “Mit” gamle sted, og de skal da have deres navn på vores uniform, og sådan bliver det så, i 2015. En brik falder på plads, i hvad man kan kalde livets puslespil, og 2 menneskers historier mødes igen, ved Kaløvig Lystbådehavn.

Salon Salon, ligger lige mellem Aarhus og de østjyske “bjerge på Mols”, først træning, så kaffestop!

Først Agri,så kaffe og øl © AltomCykling.dk 2014

Salon Salon ligger 15 kilometer fra Aarhus, halvvejs til noget af det bedste træningslandskab, Danmark har at byde på – Mols bjerge, måske også noget af det smukkeste?. Her er mulighed for adskillige varierede bakkeintervaller op til den lille by Agri, på toppen af bakken, der går under samme navn. Hele 5 asfalterede variationer er der til toppen, og et ukendt antal grusstier. I fredags tog Jesper Bjerring fra Team AoC og redaktøren turen, med et par opstigninger på asfalt, og en enkelt opstigning ad bagvejen, på grus – super cykeltur.

Herefter retur til Salon Salon, hvor den stod på kaffe, sødt og en lille fadøl. I dagens anledning en juleøl, fra De Jyske Bryghuse. Det er noget med at en eller anden spansk professor, har udført et lille forsøg, hvor han beviser at 0.4 liter øl hydrerer bedre end vand, efter hård træning. Hvem sagde videnskaben ikke bringer noget godt med sig? Jeg benytter mig flittigt af øllens hydrerende egenskaber, efter at have læst artiklen. Er man lidt mere seriøs, så kan Salon Salon i den grad også “bare” bruges som regulært kaffestop. Der er hvid dug på bordene, men også klinker på gulvet, en fint sted, dimensioneret til sejlere, der ligesom cykelryttere, ikke altid kan forventes at dukke op – “helt velpolerede”. Her føler man sig ikke forkert på den, heller ikke efter 100 kilometers efterårstræning.

Som afslutning, 15 kilometers rul tilbage til Aarhus, en fin distance lige at rulle af på, efter en omgang god træning, det holder 100%. Jeg forudser en del træning i den retning det næste års tid,  kæresten skal vist også en tur med ud og spise.

Et super 2015 er i vente!

Det er helt vildt fantastisk at Salon Salon sponsorerer Team AoC i 2015. Sådan en tur Jesper og jeg kørte i fredags, med en blanding af seriøs træning, i flotte omgivelser, og lidt useriøs hygge, på en lækker afslappet restaurant bagefter. Det spejler 100% hvad jeg elsker ved cykling – seriøsitet og nydelse, i et og samme.

Salon Salon er den første af en række sponsorer Team AoC vil annoncere løbende det næste stykke tid, alle med deres egen lille historie, der binder dem til cykling, til redaktøren, til bloggen og til det lille cykelhold, Team AoC.

Vi anbefaler alle der tager træningsruten ud omkring Mols, at tage et stop forbi Salon Salon og få sig en kop kaffe, eller hvis man er mere seriøs (alt efter hvordan man nu vælger at tolke ordet seriøs) – en øl, et glas vin, eller måske endda en Old Fashioned. Det er det værd!