Her på AoC vil vi gerne lige slå et slag for vores venner hos Sicily Cycling Club, der præsenterer et helt unikt træningsophold på Sicilien fra den 6-12 maj 2017, hvor du kan opleve Giro d’Italia på Europa’s største aktive vulkan Etna. Redaktøren er på Sicilien, og du skal da med! 

Foto og Tekst af Thomas Opstrup

Kør udvalgte dele af dette års Giro etaper på Sicilien 

GIRO D'ITALIA - STAGE NINE

SCC indbyder dig og dine cykelvenner til en helt unik oplevelse på Sicilien i forbindelse med dette års Giro d´Italia. Kom helt tæt på stjernerne når vi bestiger Etna, samme dag som profferne senere kører op ad vulkanen, hvor der forventes næsten 500.000 tilskuere, forplejning på toppen og mulighed for at følge løbet i TV er blot én af de fantastiske dage vi tilbyder. 

Nibalis baghave

“Hajen fra Messina” Nibali har ét billede i sit soveværelse, det er af Etna, han ser vulkanen hver morgen når han vågner. Sicilien er hans hjemmebane, og han vil gøre alt for at vinde her foran sine lokale tifosi’es, og sin familie. Det bliver et kæmpe drama, og oplevelsen bliver helt sikkert endnu mere intens, når man netop selv har kørt opad den berømte stigning. 

Et undervurderet bjerg

Etna er et undervurderet bjerg i cykelsammenhænge. Går man ind på diverse cykelsites og ser profilen, så ser det ikke så slemt ud. 17 km. med 7,3 % i snit, men faktisk starter stigningen mange kilometer før den er registreret på disse sites. Inden du når de sidste 17 km. har du allerede kørt opad næsten 10 km. Kun de stærkeste vil derfor sidde tilbage til sidst, hvis tempoet bliver sat af hjælperytterne fra bunden af stigningen.

Sidste gang Giro’en besøgte Etna startede etapen i Messina. Denne gang starter etapen i den berømte lille badeby Cefalú. Rytterne passer derefter syd gennem Nebrodi nationalpark og videre mod syd. En utrolig smuk rute, vi kører en god del af den, naturligvis med afslutning op af den legedariske stigning, det bliver fedt! 

etna_panorama1-small

Dagen efter starter etapen i Pedara, hvor vi også vil være på pletten for at ønske rytterne god tur mod Messina. Derefter kører vi en lang tur i området, og ender på hotellet hvor der er storskærm klar til afslutningen af etapen i Messina.

Sicilien er ikke kun cykling!

Der er fantastiske muligheder for at cykle på Sicilien, men Sicilien har også tradition for at spise fantastisk – simpel mad lavet af de bedste råvarer er et gennemgående tema. Thomas Opstrup der ejer Sicily Cycling Club bruger en stor del af året på Sicilien og han kender derfor masser af lokale steder, der står klar til at servicere deltagerne i SCC Giro camp – skønt vejr, spændende historie og kultur. Sicilianerne er passionerede mennesker der møder en med en hjertelig varme, så det bliver der også tid til at nyde. 

Sicilian Street Markets

SCC Giro d´Italia 2017 pakken fra d.6 til d.12 maj:  

 • 6 dage med cykling og 6 overnatninger på det super hyggeligt Etna Hotel, med halvpension.
 • Guider på alle ture, og cykelprogrammet tilpasses selvfølgelig deltagerne.
 • 2 Giro etaper, både på cyklen og som tilskuer.
 • Følgebil med værktøj, mekaniker og mulighed for at have ekstra tøj med, ligesom profferne. 
 • SCC GIRO 100 years special edition cykeltrøje
 • Sikker cykelopbevaring, indenfor på hotellet. 
 • Transport til og fra lufthavnenFORELØBELIGT CYKELPROGRAM: 
  • Lørdag d.6 maj: 80 km – 1610 højdemeter
  • Søndag d.7 maj: 83 km – 1510 højdemeter
  • Mandag d.8 maj: 130km 2780 højdemeter
  • Tirsdag d.9 maj: GIRO 4. ETAPE – udvalgt del – 81km – 2190 Højdemeter
  • Onsdag d.10 maj: GIRO 5. ETAPE – udvalgt del – 80km – 2100 Højdemeter
  • Torsdag d.11 maj: 87km. 2090 højdemeter

PRIS: 5575 kroner

TILMELD DIG OG LÆS MERE HER!