Hele 36 havde gættet på Kittel i går i AoCs lille tour konkurrence, samtidig havde Henrik Jensen, der ellers var vild nok og gættede på Geraint som vinder af 1. etape, valgt Greipel som sit bud i går, og derfor har vi et samlet felt på hele 37 deltagere, med 1 point. Det kan sagtens være der bliver endnu flere der gætter rigtigt i dag, for der er én altoverskyggende favorit… og så én bejler…

Af Uggi Kaldan

Det er nærmest en forårsklassiker der skal køres i dag, med start i Belgien, et smut forbi Lux og så afslutning i Frankrig. Det går op og ned, hele dagen, og så er etapen hele 212,5 kilometer lang. De får nogle kilometer i benene fra start af, rytterne i årets Tour.

Med sådan en etape er der selvfølgelig nogle oplagte kandidater man får i tankerne, særligt 2 rytterne der må siges at have haft et helt fænomenalt forår, her tænker vi naturligvis på Greg van Avermat og Philippe Gilbert. Sagan skal naturligvis også regnes med i dagens ligning.

Der er ingen tvivl om at alle 3 ryttere har haft deres øjne solidt plantet på netop den her etape siden ruten blev annonceret.

Hvorfor ikke et udbrud?

Ja hvorfor egentlig ikke – med de her lange etaper, så er feltet ikke ligefrem er sprængfyldt med hold der gider at bruge mange kræfter til sidst i en finale. I går skulle vi i hvert fald tæt på mål inden der blev taget ansvar i front. I dag hvor flere sprintere må formodes ikke at have en chance alligevel, så kan det faktisk sagtens være at det rigtige udbrud er heldige, det bliver i hvert fald, uden tvivl, en HÅRD dag for alle.

Nu vi lige snakker om sprintere der ikke “gider” i dag – så er vi faktisk lidt spændte på Greipel. Han ligner en mand der det sidste stykke tid har forsøgt at arbejde lidt henimod at være skarp på andre afslutninger end de helt flade, hvor topfart alene er afgørende… kunne han finde på at give det et skud i dag?

Favoritterne – og dagens vinder!

Det er vil være en overraskelse med Greipel, og med Valverde ude, så ligner det et opgør mellem de 3 ryttere vi allerede har nævnt, med mindre altså et udbrud holder hjem. I Touren er intet dog givet på forhånd, og som sædvanligt er der også andre ryttere der også må antages at have en mulighed i dag.

Diego Ulissi så skarp ud i Giroen, og er i Touren for at vinde etaper, Edvald Boasson Hagen er også et bud på en vinder i dag, og naturligvis Sonny ColbrelliMichal Kwiatkowski er også et bud på en rytter der kan vinde i dag, selvom det nok ender med at være for eksplosivt for ham, men han er i hvert fald velkørende!

Nå – men vi skal komme med et gæt – og det bliver: Greg van Avermat!

Husk at gætte med på Facebook – du kan se regler og den samlede stilling HER.