Bloglæser Peter Madsen tog fra Sønderjylland til Aarhus for at deltage i vores Watttest hos Daniel Foder, han har skrevet et lille indlæg om oplevelsen! Vi tager en lille velfortjent (synes vi selv) ferie på ca. 10 dage i Pisa, fra i morgen, men meget meget om testen når vi er tilbage.

Indtil videre er der 8 deltagere, og vi laver en ny konkurrence engang i August, hvis der skulle være flere af jer læsere der skulle have fået lyst til at være med. 

Watt-test, træningsprogram og efterfølgende konkurrence

Watt-test, træningsprogram og efterfølgende konkurrence, hvor der kan vindes en trøje + gel, det var et tilbud jeg ikke kunne sige nej til. En fed udfordring fra redaktøren på altomcykling.dk, en udfordring der selvfølgelig blev taget op lige med det samme. Jeg mangler faktisk en cykeltrøje…

Mit grundlag er som redaktørens, at jeg for nylig besluttede mig for at starte op med cykelløb. Jeg fandt en god og seriøs klub og startede 1. jan, hvor målet i år var, at komme til at køre et par D-licensløb og en del motionsløb, og ydermere sidde med til mål i hovedfeltet. Koblingen fra en watt/kg forbedringskonkurrence til at lægge yderligere på min form i år, var meget nem at få øje på, og derfor en nem beslutning. Det at få en vished om, at træne i de rigtige zoner og træne ’rigtig’ kunne være en stor hjælp.

Efter en lang tur fra Sønderjylland til Århus landede jeg ved Daniel Foder, som hurtigt og kompetent satte mig ind i, hvordan testen skulle foregå. Pedalerne blev monteret og jeg kom i gang med opvarmningen. Under opvarmningen dukkede Uggi Kaldan op for at se, hvordan det hele forløb og tage et par billeder. Vi startede på 175W i 3 minutter og øgede herefter med 25W, hver 3. minut. Testen forløb rigtig godt og sluttede af med 3 min. På 325W.

Daniel udfyldte herefter et skema med mine zoner, således jeg nemt kan finde ud af, hvilken HR jeg skal køre med når jeg får tilsendt træningsprogrammet. Alt i alt en rigtig lærerig og spændende oplevelse, hvor jeg allerede fik en del svar på alle de spørgsmål, der altid trænger sig på, når man sidder med vennerne og nørder den i cykeltræningen mm.

Efter jeg er landet i Sønderjylland igen har jeg til min store ærgrelse set at Uggi fik målt 3,19 W/kg, hvor mit lå på 3,17 W/kg. Slået med 0,02 W/kg, man er vel konkurrencemenneske. Nu er cykelløb jo heldigvis ikke kun W/kg, så klogskab i feltet kan vel gøre det op for 0,02W/kg J. Jeg ser frem til de næste ugers træning og hvis nogen ryttere overhaler mig derude, så er det selvfølgelig fordi, jeg træner i en bestemt zone!

Peter Madsen.