Anmeldelse af LP5000 fra Recover4you.dk

Kort før sommerferien så jeg via Facebook, et nyt spændende produkt som flere og flere cykelryttere var begyndt at ‘like’ og det vakte også min interesse, da det var et eller andet udstyr til restitution via liftpuder? Så jeg tog fat i Peter Aggerholm, som er en af stifterne af Recover4you, for at høre om jeg ikke skulle teste denne nye maskine?

AF JEPPE TOLBØLL / FOTO: Recover4you.dk

14372090_1282726511760220_4661099477622212378_o-1

 

Recover4you.dk lover at 20 minutters behandling kan give det samme som 48 timers aktiv restitution.

“Ved at presse det venøse væske tilbage, øges blodgennemstrømningen omkring muskulaturen. Den øgede blodgennemstrømning, medfører en større mængde ilt og næringsstoffer til genopbygning af skadet væv, forsaget af træning, samt depoterne fyldes hurtigt op igen, dermed fremmes restitutionsprocessen og du vil opnå en væsentlig bedre kvalitet i din træning. Den mængde blod der flyttes ved 20 min behandling, er tilsvarende mængde du vil flytte ved mellem 12 og 48 timers passiv restitution.”

Forbehold:
Jeg går ikke i kast med selve det videnskabelige bag maskinen, og hvad den specifikt gør. Det kan læses på recover4you.dk, som både beskriver det mere detaljeret og nørdet end jeg kan. Jeg vil kun beskrive, hvordan maskinen rent faktisk opførte sig, og om den virkede på mig! Maskinen kan bruges til forskellige sager, som til lymfødempatienter, folk med gigt, men jeg testede naturligvis kun sportsdelen, da det var det eneste der var relevant for mig.

Unboxing

Okay, maskinen kom ikke ligefrem i nogen fancy indpakning, da modellen jeg lånte var en demo-model, men det havde jeg nu heller ikke forventet. Inde i kassen var selve LP5000-maskinen og et sæt OPTI-FLOW ben.

Det krævede ikke nogen større teknisk kunnen at sætte maskinen op, den sættes til et ganske normalt strømstik, og herefter plugger man luftslangerne direkte i maskinen og så var det ellers bare at starte op.

Opstart og brug

13458571_1659460044379362_3085752777232308019_o

Maskinen er simpel at betjene. Man starter den på den typiske “on/off”-knap, hvorefter de blå dioder lyser op. Man kan vælge hvilke luftpudersektioner fra 1-4 der skal bruges, samt tiden. Under “Mode” valgte jeg C, som var for restitution (Der følger naturligvis en manual med hvor man kan læse dette). Jeg tænkte at jeg var hardcore, så jeg gav den bare fuld gas i hvor meget pres den skulle sende i puderne. Så var det eller bare på med luftpuderne og i gang, med de 30 minutter.

Følelsen var i starten ret underlig. Det tog lidt tid før man lige slappede af, da jeg faktisk følte at den måske lige pressede ret hårdt på benene. Maskinen starter med at sende luft fra fødderne og ellers op af, og op til ens lår. Efter 2-3 minutters var jeg endelig så afslappet, at jeg ikke følte ubehag mere og egentlig bare kunne sidde og hygge mig på min bærbare. Da de 30 minutter var gået stoppede maskinen ved en bib-lyd, og lukkede derefter luften ud. Jeg lynede begge “ben” op og jeg følte mig faktisk totalt flyvende, som om at benene lige var blevet 10 kilo lettere. Dog havde jeg ikke trænet da jeg testede maskinen første gang, men jeg måtte simpelthen lige prøve den, så jeg kunne ikke udlede så meget fra første test, men den havde dog påvirket mine ben positivt!

Langtidstest:

13615303_1672163759775657_7835825933513259279_n
Lars Lomholt, triatlet, er ambassadør – jeg har desværre ingen billeder hvor jeg selv bruger maskinen.

Selve langtidstesten blev ikke helt så tilfredsstillende som jeg havde håbet. Maskinen havde jeg fået lige omkring  det tidspunkt hvor jeg styrtede i Silkeborg og smadrede min cykel, og det var faktisk i de 3 pinseløb (med 3 hårde cykelløbsdage) at maskinen skulle stå sin test, syntes jeg, men det blev så ikke til noget.

Jeg brugte dog maskinen i de 3 uger jeg havde den, stort set hver gang efter træning, men desværre ikke efter løb, da jeg kun havde 3 løb i den periode, og da det ene var Silkeborg hvor jeg styrtede, så ville jeg ikke lige smide mine sårede ben i maskinen og lade dem trykke på sår (hvilket jeg dog godt kunne have gjort, fortalte Peter Aggerholm mig senere).

Men virkede den så!?

Kort og enkelt; ja, den virkede. Jeg følte mig friskere dagen efter hårdere træningspas når jeg havde brugt maskinen. Om det lige er det samme som 48 timers aktiv restitution, skal jeg ikke gøre mig klog på, så meget fornemmelse har jeg trods ikke med mine ben, men de var friskere end normalt, det er helt sikkert, så hvis man ønsker en hurtigere vej til friske ben, så får maskinen helt klart en anbefaling med herfra.

Anden info:

Pris: 4499,-
Andet: Recover4you.dk kommer gerne ud og viser deres produkt frem til klubber og foreninger.
Link: http://recover4you.dk