AoC kører Hærvejsløbet 2017

På lørdag køres Hærvejsløbet, en nyklassiker i dansk motionscykling. Jeg stiftede for første gang bekendtskab med den lange rute på Hærvejsløbet i 2014. Ruten er omkring 270 km lang og går fra Flensborg op gennem Danmark, langs den gamle Hærvej og med mål i Viborg og depoter i en række større byer på ruten.

Af Jesper Bjerring | Foto: Privatfoto

Dansk klassiker op gennem det historiske Jylland.

Hærvejsløbet er i hovedtræk 3 ruter, den lange – en tur fra Flensborg til Viborg op langs den gamle hærvej. 270 km og små 2000 højdemeter inden benene kan hviles på Snapstinget. Den mellemlange på 160 km som kobler på fra Vejen og den korte på 55 km fra Funder ved Silkeborg. Alle tre skal nok sørge for at man bliver testet alt efter niveau. I 2017 er der desuden hele 4 MTB ruter; 165 km fra Vingsted, 110 fra Bryrup, 60 km fra Engesvang og 35 km fra Frederiks.

Ud over en flot natur, god skiltning og en fin rute, byder Hærvejsløbet på forplejning i topklasse og frivillige i særklasse.. Man snyder sig selv ved ikke at besøge depoterne.. Sådan skal det gøres.. Overskuelig, veltilrettelagt og med flow. Man er aldrig i tvivl hvor hvad kan findes da man stort set bruger samme setup i de forskellige depoter. Selve layoutet er måske ikke ens, men flowet gennem er og det virker,

AoC kører den lange distance, vi må se hvordan det går.

Starten på den lange er lagt på den charmerende gamle havn i Flensborg og nummer afhentningen foregår i Flensburg Zeitungs flotte bygning. Det er i sig selv en oplevelse. Herefter følger en fantastisk tur op gennem syd-og midt-jylland med lange flade rullestrækninger, bølgende og snoede hyggelige småveje og nogle udfordrende knolde omkring Vejle, Silkeborg (Funder) og Dollerup. Som en frisk tilføjelse er Dimen ved Aabenraa indlagt på ruten i år, en ond brostensbakke, som vil overraske mange! Målet i Viborg er ved Snapstinget, udspring for Jyske Lov og hvor der bydes velkommen til en festlig afslutning på en lang og smuk tur.

Løbet ligger i den lidt dyrere ende med tilmeldingsgebyret, men forplejningen op gennem landet er også helt i top. super venlige og smilende hjælpere i depoterne og afmærkning som leder dig på sikker vej hele turen.  Ikke siden sidste år har jeg kørt over 250km, og jeg har heller ikke helt nået den træning jeg havde håbet på i år.

MEN MEN, jeg plejer hvad man ikke har i stængerne, det må man kompensere for med hovedet, og jeg er stædig, så mon ikke jeg kommer i mål (igen) – det regner jeg i hvert fald med!

Vi ses

Hjemmeside: www.haervejsløbet.dk