Bkool Nations Cup – e-sport med sved på panden

Virtuel Indoor Training er i en rivende udvikling og vi har her i Danmark taget mod muligheden for at kunne sidde i lune trygge rammer og køre døds-intervaller, klatre de stejleste stigninger eller nyde en tur på Bornholm ganske tørskoet når regnen står ned i stænger og det danske vejr viser sig fra sin bedste/værste side. En Smart Trainer har mulighed for at give aktiv modstand så man føler belastningen som sad man ud i den virkelige verden, desuden får også mulighed for at konkurrere mod andre ude i den virtuelle verden og det er netop denne mulighed som danner base for Bkool Nations Cup.

Af: JESPER BJERRING JOHANSEN

Hvor Bkool normalt foregår hjemme fra stuen, garagen eller hvor man nu har mulighed for at stille trainer og cykel op og ellers komme til internettet, er denne event for de danske rytteres vedkommende henlagt til Per P. Cykler i Snejbjerg som har stillet lokaler til rådighed. Det gav også mulighed for at vi som tilskuere kunne komme ud og møde vores virtuelle konkurrenter in real life, heppe på rytterne og få sat ansigt på dem man ellers kun kender fra det lille ikon på skærmen eller fra brugerforum på Facebook. Rundt i butikken var der skærme hvor man desuden kunne følge med og det bidrager til den totale oplevelse af eventen.

Det er LAN party uden burger, pizza og cola, men med blodsmag i munden og høj puls.

Bag eventen og idé undfangelsen står Jacob Skovsgaard som hoved primus motor og Søren Bonde og Morten Bundgaard Pedersen som de tekniske wizards til at få stream og resultatformidling op at stå. Man fornemmer at der ligger en hel del hjerte og sjæl bag arrangementet, at de involverede brænder for det.

Normalt er Bkool løb åbent for alle og tilskuere via Bkool Simulator platformen, men for at forebygge at løbet blev “invaderet” af fremmede ryttere og med stor tilskuer tilstrømning, havde man valgt at lukke løbene for denne mulighed og password beskytte etaperne Til gengæld var det muligt at følge løbene via livestream på Youtube, så havde man ikke lige mulighed for at møde op, kunne man helt i e-sportsånden følge med hjemmefra. En rigtig super oplevelse som var suppleret af fornem speak fra Søren Bonde, Morten Bundgaard Pedersen og Steen Brusgaard.

Konceptet bag Bkool Nations Cup er simpelt. Tre lande, fem ryttere hver, tre etaper. Der tildeles point efter placeringer fra 15 for en førsteplads til 1 for en 15. plads. Den nation med flest point efter de tre etaper kåres som vinder.

Udover Danmark deltog også Spanien (da Bkool er spansk er dette jo næsten selvskrevet) og Storbritannien. Der har været forskellige lokale udtagelseskriterier, men de fem danske ryttere var udtaget efter en rangliste baseret på live løbene kørt under Bkool – Dansk Brugergruppe tirsdag, torsdag og søndag startende fra oktober 2016 og til februar 2017.

De følgende ryttere var udvalgt til at repræsentere de danske farver:
Tom Bøttger Frømling (Frømling), Elite 2
Tommy Dahl Troelsen (Tommy Watt), Professional 8
Jacob Skovsgaard, Professional 4
Morten Holt, Professional 2
Mads Smenge, (Smenge) Active 8

De danske drenge gav den gas!

Spanien var repræsenteret af følgende:
Pep Tatché Llonch Elite 6
Jordi Fernandez Primas (hellboy76) Elite 2
Paco Morales Pando (fmpando) Professional 10
Jaime Montesinos Professional 7
Jose Luis Pinilla (Pinilla150CV) Professional 4

Storbritannien var repræsenteret af følgende:
Paul Bridgman (Bridgy) Professional 8
AAAC76 Professional 7
Bill S Professional 2
Daddy Pig Active 10
Thomas Burton (Tommy) Active 8

Bkool Nations Cup blev kørt over tre etaper.

Etape 1 – Stouby-Sejet, 25,1 km,  http://www.bkool.com/profile/detail/293692
En typisk østjysk rute med bugtende landskab, men stadigvæk gode muligheder for de lidt tungere ryttertyper.

Etape 2 – Cinctorres-Ares, 27,1 km, http://www.bkool.com/profile/detail/241144
Her er vi en tur i Spanien og ruten vil klart give de lettere ryttere en klar fordel da der er et par lange stigninger.

Etape 3 – Galapagar Velodrome, 20 km (80 omgange) – http://www.bkool.com/profile/detail/1516126
Her er det typisk de mere watt stærke ryttertyper som gør sig godt og man er knapt så hæmmet af vægt som de andre ruter

Etape 1:
Spanske Pep Tatche er i en klasse for sig skarpt forfulgt af Tommy “Watt” Troelsen og Jacob Skovsgaard. Det lægges ud i et hæsblæsende tempo og har man selv prøvet at sidde på en smart trainer ved man bare ud fra lyden hvornår det gør ondt. Fuld ild som nogen fra et livsstilsprogram siger. Det bliver virkelig gået til stålet fra første tråd.
Hele etapen kæmpes der bravt, men den spanske rytter er bare kørt. Som i den virkelige verden kan der opnås fordel af at samle sig i grupper og derved få en drafting fordel. Denne praksis bruger de britiske ryttere fra “Team Cyberchat“ sig af – de er kendt for at køre med headset og i bedste CS Live stil teamworke på den måde.

Etape 2:
Igen er det en skarp dyst mellem Pep, Jacob og Tommy på de første moderate stigninger, men da procenterne får et nøk op må Jacob strække kort. Det er ikke nemt at slæbe 96 kg op af bakke i samme tempo som et lille nips på 70 kg. Her skal det måske lige nævnes at Pep Tatche er en særdeles kompetent triatlet og uden sammenligning dagens stærkeste rytter. Britiske “AAAC76” holder sig rigtig godt til og kører en flot 3. plads hjem efter Pep og Tommy.
Der kæmpes bravt ned gennem rækkerne, men det koster blod sved og tårer at holde pace. Især de tungere danske og britiske ryttere har fået deres sag for og det drejer sig mere om at holde sin placering og komme så “billigt” i mål for at have kræfter til Etape 3 som ville blive all out.

Etape 3:
80 omgange af 250 meter på velodrome lyder ikke af meget, men når det er for fuld gas så koster det. Har man selv prøvet en tur på cykelbanen in real life ved man det ikke bare er ligetil og der skal knokles for hver meter. Der blive lagt ud i et brutalt tempo og der hamres watt i pedalerne, nok til holde en kaffemaskine kørende. De danske drenge Tommy og Jakob gør hvad de kan for at smide Pep, men har er bare ikke til at ryste i dag. Til gengæld er britiske “AAAC 76” igen klar til kamp og kiler sig ind på tredjepladsen mellem Tommy og Jacob. Tom Bøttger har fundet benene og kører en flot 5. plads i hus. Velodromen er mere venlig over for tungere ryttertyper som bare træder massive watt og kan holde trådet konstant.

Efter dagens tre etaper var det meget tæt mellem Danmark og Spanien, men specielt den danske indsats på velodromen og Spaniens modsatte gør at scoren tipper ovee i den danske favør

Resultater:

1 etape:
43 point – Spanien
39 point – Danmark
38 point – Storbritannien

2 etape:
46 point – Spanien
41 point – Danmark
33 point – Storbritannien

3 etape:
50 point – Danmark
37 point – Storbritannien
33 point – Spanien

Samlet stilling efter 3 etaper

130 point – Danmark
122 point – Spanien
108 point Storbritannien

Jeppe og Uggi har tidligere vendt konceptet med at køre virtuelle løb på en anden populær platform og uanset om man vælger Zwift eller Bkool Indoor Simulator så er det sjovt og motiverende.

Jeg kigger nærmere på Bkool platformen i en senere anmeldelse og giver små tips hvad man kan gøre for at få så flydende oplevelse af virtuel cykling.

Jakob Skovsgaard fra arrangørgruppen kom med denne udtalelse efter dagens event:

TAK for en helt igennem fantastisk dag.
TAK til de mange tilskuere for en fantastisk opbakning. I gav os ekstra kræfter!! Vi gætter på at der var ca. 100 forbi Per P Cykler og følge landskampen live. Fedt at møde jer bkoolere IRL, selvom der var alt for lidt tid til at snakke
TAK til Jonas, Jette og Per hos Per P Cykler for at lægge lokaler til og i det hele taget sørge for super gode rammer for eventen.
TAK til Karsten Falk Olesen for at stille op med gratis fadøl til alle. Unikt!
TAK til Steen Brusgaard for at hjælpe med det tekniske og træde til som kommentator
TAK til Søren Bonde og Morten Bundgaard Pedersen for Jeres kæmpe arbejde med såvel alt det bagvedliggende, som det tekniske på dagen. Det er et vildt stort stykke arbejde I har lagt i denne event. Vi har haft et fantastisk samarbejde
TAK til Tommy Dahl Troelsen, Mads Smenge, Morten Holt og Tom Bøttger Frømling for at I gav Jer 100%. VI vandt fordi vi var et hold der støttende hinanden og arbejdede sammen.
TAK til vores nærmeste som har måttet leve med alt den tid vi har brugt på det.
#BKOOL #BkoolNordic #PerPCykler #FalkUniMontage#WeAreTheChampions”

Konklusion:

Et rigtigt sjovt event, tilpas nørdet men alligevel også folkeligt. Jeg håber at det bliver gentaget og gerne i større skala.

Lagkagehuset stod for brød og kage til kaffen og FalkUniMontage/Vestfyen havde sørget for fadøl til alle. Resultater: http://www.cykelloeb.dk/

Du kan gense livestreamet her:
www.youtube.com/watch?v=uSYpTwo0BHw

Bkool – Dansk Brugergruppe facebook forum: https://www.facebook.com/groups/601350926676849/