Cafe du cycliste 2017 foto Thomas Opstrup AltomCykling.dk
Cafe du cycliste 2017 foto Thomas Opstrup AltomCykling.dk

REVIEW: Café du Cycliste efterår/vinter

Thomas Opstrup, fra Black Road Cycling,  har testet noget af den nye efterår/vinter kollektion fra Cafe du Cycliste på Etna. Historien går på at ideen til Café du Cycliste blev undfanget på en traditionel fransk café, det perfekte kaffe stop, placeret ved franske middelhavskyst. Missionen var at producere cykeltøj af høj kvalitet, med et tvist af klassisk fransk stil. 

Tekst og Foto: Thomas Opstrup

Daphné Long sleeve performance jersey

Daphné er en langærmet cykeltrøje fra Cafe du Cycliste som er lavet af 80% polyamid og 20% elastan. Den er noget tykkere end en traditionel cykeltrøje, derfor er den perfekt i omskifteligt vejr forår og tidlig efterår. Når temperaturen falder til under 13-15 grader så finder jeg den for kold medmindre den kombineres med en gilet.

Trøjen er skåret i ‘racing fit’ eller cykel specifikt design, det vil sige at fronten er kort når man står op, men perfekt i længden, når man cykler. Dette kombineret med det forholdsvis store indhold af elastan i stoffet gør, at trøjen sidder til knivskarpt, på en meget behagelig måde.

Talje- og manchetbånd sidder perfekt til, og er lavet i et perforeret stof som er hurtigt tørrende. Det er godt tænkt, da der her er tendens til at gennemsvede stoffet. Det perforerede stof virker glimrende til at modvirke svedophobning.

Lommerne er traditionelt 3-lomme design med et tvist. Midter lommen har standard bredde, men sidelommerne er syet i en noget smallere bredde. Det gør at lommerne sidder skarpt på ryggen. Man undgår derved at få der her “fyldte-lommer-på-siden-af-hofterne-look”. Lommerne sidder altså æstetisk perfekt. Ulempen er åbentlyst, at det er begrænset hvor meget man kan have i side lommerne. Jeg synes det fungerer rigtig godt, og ser absolut fedt ud. Dertil er der to lommer med lynlås – en på hver side af sidelommerne. En anden detalje ved lommerne findes på indersiden af trøjen, hvor der er påsyet et bredt elastisk bånd, der er med til at holde lommerne på plads. For mig er lommedesign et kardinal punkt for en cykeltrøje, og Cafe du Cycliste viser her hvordan det kan eksekveres på en vellykket måde.

Trøjen er syet af et let og åndbart stof, som til trods for sin letvægt er utroligt stærkt. På min første træningstur i trøjen blev jeg angrebet af 4 vilde hunde, hvoraf den ene fik nappet mig i armen, og til trods for at jeg fik et sår under trøjen, så var der ingen spor efter hundebiddet på selve trøjen. Så måske trøjen reddede mig fra een gang hundegalskab.

Daphné Long sleeve performance jersey koster 1150,- kroner og kan købes hos Café du Cyliste.

Adéle Thermal bib shorts

Som altid fra Cafe du Cycliste, så er bibshortsene produceret i høj kvalitet. Stoffet består af 49% polyamid, 35% polyester og 16% elastomer. Indersiden er lavet af klassisk Rubaix stof, som hjælper til at holder lår, hofter samt bagdel varme. På ydersiden har stoffet et karakteristisk struktur, som er med til at give bibshortsene et særpræget ekslusivt udseende.

Siddepuden kommer fra Cytech eller Elastic som de også kalder sig. Det er svært at tale mod kvaliteten af Cytechs siddepude, som efter min mening laver nogle af de bedste sidepuder på markedet. Perfekt placeret i bibshortsene, giver den en komfortable og behagelig oplevelse på cyklen.

Længden på benene er skåret lidt længere end Cafe du Cycliste Josefine sommer bibshorts som jeg testede sidste år. Hvilket er helt normalt på vinterbibshorts. På bagsiden af hvert ben er der et lille stykke indsyet refleksstof. De har en velafbalanceret kompression og føles behagelige mod huden. Små traditionelle silicone bånd sikre at bibshortsene bliver siddende hvor de skal på benene.

Jeg vil anbefale at bruge dem i temperaturer omkring 10-16 grader, og kombineret med knævarmere hvis temperaturen falder under 14 grader. Jeg testede bibshortsene på Etna, og i bunden af stigningen er der 17 grader, men når du når toppen er der under 10 grader. I sådanne omskiftlige situationer er Cafe du Cycliste Thermal bibshort ideelle.

Adéle Thermal bib shorts koster 1300,- DKK og kan købes hos Café du Cycliste

Striped Cycling Socks

De stribede cykelstrømper er konstrueret fra en særligt udvalgt blanding af elastisk, holdbart og høj åndbart materiale. Strømerne skulle indeholde en særlig “anti vabel” garn, det var dog ikke umiddelbart noget jeg kunne mærke, men jeg fik da ingen vabler. Det plejer jeg nu heller ikke at få. Oversiden er ekstra ventileret for øget komfort.

Det er en forholdsvis tyk cykelstrømpe der passer godt til forår og efterår, men den er for varm til varme sommerdage (synes jeg).

Striped Cycling Socks koster 133,- DKK og kan købes hos Café du Cycliste