Så er vinteren endelig nået til Etna, og selv vores udsendte geartester Thomas Opstrup fra Black Road Cycling, har måtte skifte fra kort / kort til noget lidt varmere tøj. Thomas har kigget på jakke, uldjersey og bibs fra den ultra hippe Café du Cycliste

Tekst og Foto: Thomas Opstrup

Albertine Jakke:

Fra det øjeblik man står med jakken i hånden, er man med det samme klar over at dette er et mode rigtigt high-end kvalitetsprodukt. Æstetikken er super flot og forfriskende. Den lille frontlomme i kontrafarve er en lækker detalje. Jeg bruger sågar også jakken når jeg ikke cykler til et par jeans. Kvaliteten er yderst gennemført hele vejen igennem, og selvom den måske ser ‘tung’ ud på billederne, så er den faktisk utrolig let for hvad den er – 189 gram.

Når man tager den på, fornemmer man hvor varm den er. Jeg testede den i omkring 12 graders varme. Her er den simpelthen for varm. Den vil til gengæld helt klart eksellere ved omkring 3-10 grader med enten en svedtrøje eller en svedtrøje og en cykeltrøje under.

Bryst, mave samt forsiden af armene af jakken er lavet i et vindtæt nylon materiale. Bagsiden er konstrueret i uld. Forsiden tager altså vinden, mens ryggens uld er varmende og åndbar på samme tid. Ærmerne afsluttes med påsyet lycra, som lukker helt til omkring armene.

Violette Jersey

Pasformen er klassisk for en jersey der er lavet i sportsuld – en blanding af polyester og uld. Den er på ingen måde aero tight, men sidder let til. Den er lidt stor i størrelsen, så hvis du vil have et mere tight fit, så vælg en størrelse mindre end normalt. Til en lang træningstur er den perfekt. Sportsulden er en forholdsvis tyk kvalitet, så den er perfekt under lidt koldere vejrforhold evt. med et par arm- og benvarmere. Når temperaturen nå over 19-20 grader ville jeg vælge en tyndere jersey.

Lommerne sidder godt, er brugbare, og er forstærket på indersiden af et tværbånd i noget stretchstof. Det er med til at forstærke lommerne og holde dem på plads når man cykler. Mellem lommerne er der elegant indsyet reflekser, og på indersiden af midter lommen, er der lavet hul til gennemføring af kabel til høretelefoner. Nederst på ryggen er der påsyet det klassiske silikone bånd. Foran er der en brystlomme med lynlås. Den ser jeg mere som et modestatement end en egentlig brugbar lomme, for når man putter noget i den sidder trøjen mærkeligt på brystet. Jersey’en fremstår i det hele taget elegant og i høj kvalitet.

Josephine Bibshorts

Bibshortsene er lavet i en lycra fra Miti i Italien. Det er en kvalitets metervare, det fornemmer man med det samme. Pasformen er skarp og kompressionen i stoffet perfekt balanceret. Siddepuden er af høj kvalitet, og sidder rigtigt for den raceorienterede cyklist.
Jeg bruger str. small, og her er benlængden perfekt til mig – ikke for kort eller for lang. Benene afsluttes i et kantbånd, hvor der på indersiden er doseret silikone gripper i velafbalanceret mængde, så man hverken føler de sidder for stramt, men holder sig hvor de skal. Foran er udskæringen rimelig dyb, så det er let at træde af på naturens vegne.

Designet er helt klassisk. Bortset fra en diskret refleksindsygning på siden af benene, så er de helt sorte, med et diskret logo på det ene ben. Logoet er lavet på en måde så det kan modstå slid og vask, en detalje som mange producenter overser. Alt i alt en utrolig vellykket bibshorts, som jeg ofte vil række ud efter.

Alt i alt må jeg sige at Cafe du Cycliste har lavet noget moderigtigt cykeltøj der oser af kvalitet. Man fornemmer hurtigt at der er tænkt over detaljerne, lige fra jersey til sokker. Tjek mere af deres cykeltøj ud på deres website cafeducycliste.com