Canyon Aeroad AltomCykling.dk 2018

Canyon Aeroad CF SLX 8.0 – Last ride

Da sæsonen sluttede, så sluttede aftalen også med Canyon, omkring den cykel jeg havde fået lov til at køre på for sæson 2018. Det var en smule vemodigt, at skulle aflevere fartmaskinen, som havde været med til at give mig min bedste sæson nogensinde.

AF JEPPE TOLBØLL | FOTO AOC, Marmotte & Privat. 

Den bedste cykel jeg har kørt på til dato

Der er ikke nogen tvivl om at jeg føler at Canyon Aeroad’en er den bedste cykel jeg har på. Den har hele pakken af hvad jeg forventede af, hvad en race-cykel skulle kunne levere. Stiv, ret let, og ikke mindst aero. 

Jeg fik kørt knap 12.000 km på den efter at jeg satte mig på den første gang i marts. Jeg fik den bikefittet, hos CycloPosition, kort før sæsonen startede, og med det samme viste den sit værd, da jeg vandt første sæsonløb på den i Hjørring. Derfra gik det kun fremad på den, og den hjalp mig til flere sejre, og senere oprykning til A-klassen.

Jeg blev aldrig helt venner med de medfølgende Reynolds-hjul der fulgte med cyklen, da jeg ikke kunne få min dæk til at sidde ordentlig på dem, uden at de hoppede og bumpede, så efter knap 300-400 træningskilometer og endnu flere frustrationer over hoppende dæk, så røg de tilbage i hjulposerne igen, hele sæsonen blev derfor kørt på mine Black Inc 90. Jeg ved godt, at jeg ikke er den mest fixe cykelhandyman, men jeg kan normalt godt sætte dæk på et fælg uden problemer. Så for mit vedkommende var hjulene nogle jeg havde solgt, hvis cyklen havde været min egen.

Ud over min personlige udfordring med hjulene, så kan jeg, som sagt, ikke sætte en finger på cyklen. Der hvor den har imponeret mig mest er på aerodynamik. Specielt i direkte modvind var det som om at den bare skar igennem, og faktisk følte jeg at den var hurtigere der, end i sidevind – hvor den dog også var hurtig. 

Tak til Canyon

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til Canyon. Det har været en unik oplevelse at få lov til at køre på jeres cykel, og jeg vil til en hver tid anbefale folk at købe Canyon, hvis de vil have en cykel hvor man får meget for pengene. Jeg har i hvert fald vist at man kan nå langt på sådan en ramme i år.  

Jeg kan slet ikke afvise, at jeg ikke engang i fremtiden køber mig en Canyon, hvis økonomien (og konen!) tillader det. Tak for i år, we meet again, Canyon! :) 

Facts & gode oplevelser på cyklen… 

Kilometer kørt: 11.580 km
Længste tur: 186 kilometer (La Marmotte + nedkørsel fra Alpe d’Huez)
Hurtigste solo-tur: 106 km, med 38,3 km/t (https://www.strava.com/activities/1710563843)
Bedste oplevelse på cyklen: Sejren i Ordrup (https://altomcykling.dk/lobsrapport-fra-koge-og-ordrup)

Canyon Aeroad AltomCykling.dk 2018