DGI Gran Fondo Munkebjerg 2015 © Martin Paldan // GripGrab
Squadra Molteni på jagt © Mikkel Beisner | GripGrab Media Crew.

DGI Gran Fondo Munkebjerg 2015

Lørdag d. 3 Oktober og cyklen er smidt bagi bilen for at begive mig mod Gauerslundhallen lige udenfor Vejle, og når man har sagt Vejle, så ved man bare at der vil være bakker – denne dag er ikke undtagelsen.

Af: Henrik V. Nielsen

DGI har med Thure Fuhrmann som primusmotor lavet et løb, som helt sikkert vil være lidt anderledes i forhold til andre motionsløb. Man kunne stille til start på enten 40, 80 eller 120 km, på en rundstrækning af 40 km, som vil betyde at bl.a Munkebjerg skulle opleves/overleves 3 gange. Jeg valgte mellemruten, altså 2 omgange – det er jo ved af være off-season, så nedtrapningen er begyndt.

Det er utrolig smukke omgivelser som løbet starter i, noget der en konge værdig. P-pladsen ved Gauerslundhallen var på dagen ved at være godt booket op med forventningsfulde cyklister, som var blevet tilsmilet af vejrguderne – en let brise, og enkelte solstrejf i ny og næ. Så egentlig en perfekt dag til at ha få klargjort haven til efteråret derhjemme – heldigvis havde jeg andet for i dag. ;)

DGI Gran Fondo Munkebjerg 2015 © Martin Paldan // GripGrab
Team AoC til start, dog uden Daniel, der var smuttet videre til gadeløb!?? © Martin Paldan // GripGrab

Var som sædvane kommet i go tid, og når at få hilst på 6 af mine holdkammerater fra Team AoC. Vi er 4 som har valgt ruten på de 80 km – Jeppe Tolbøll, Thomas Mikkelsen, Daniel Vestergård og undertegnet. Torben Bartholin har valgt ruten på de 40 km, da han hele sæsonen har døjet meget med en skade, som han fik efter et styrt først på sæsonen, og derfor ikke har været meget på cyklen i år. Det skulle dog vise sig at være tilstrækkelig til en podieplads! Jesper Bjerring er bare en bad-ass, og havde på dagen valgt at gå all-in. Jesper havde endda været nede for at smugtræne onsdag/torsdag for at være helt i topform til udfordringen på Munkebjerg. Keen Frisk havde i dag valgt at gi en hjælpende hånd til arrangementet, så han var desværre ikke selv på rammen, men i stedet for med til at gøre løbet til noget helt specielt.

Ingen præmier til podiet – og det betyder sgu ikke en skid :)

I dag var der IKKE præmier til først mand over stregen – dog en flot medalje. Derimod var der indlagt bakkespurt på Munkebjerg som i år IKKE vil udløse en flot hjemmestrikket VM-trøje, – men hey pyt nu med det. På nuværende tidspunkt står det desværre stadig hen i det uvisse, om hvem der har vundet denne spurt, da tidtagningen på Munkebjerg har drillet en del – flere leverandører har haft problemer med tidstagningen på bakkerne i år, er det virkelig så svært?. Ifølge Strava var min egen tid god nok til en PR op ad Munken i dag, synes dog ikke det var helt skarpt nok – gad vide om jeg skal ha fundet lidt bakker her i det flade Midtjylland som jeg kan øve mig på? ;)

DGI Gran Fondo Munkebjerg 2015 © Mikkel Beisner | GripGrab Media Crew.
Squadra Molteni fedter aldrig med føringerne, det er full gas! © Mikkel Beisner | GripGrab Media Crew.

Nå, starten er gået og jeg følger godt med de første kilometer. Der bliver prøvet fra forskellige at komme af sted, især de meget stilrene herrer fra Squadra Molteni prøver at holde tempoet højt, men i starten sidder de fleste med friske ben, og feltet holdes forholdsvis samlet de første15-20 km. Kan godt fornemme, at især min teamkammerat Jeppe, synes det går lidt langsomt. Efter flere forsøg lykkedes det 1 mand at komme af sted – jeg er ikke iblandt. ;) Jeppe er kørt solo! Thomas, Daniel og jeg sidder tilbage i det som må betegnes som feltet. Vi har længe øjenkontakt med Jeppe, men der kommer ikke rigtig noget ordentligt samarbejde i gang i feltet. Folk er godt klar over, at forude venter Munkebjerg, og så vil feltet med al sandsynlighed blive spredt for alle vinde.

Ny asfalt på led nedkørsel har gjort den helt spiselig.

Ibækvej synes mange er fed, fordi man får masser af fart på, før end Munkebjerg skal passeres. Personligt har jeg stor respekt for den her nedkørsel, vil nærmest sige, at jeg hader den – den er stejl, har skarpe sving der er svære at læse, og så plejer asfalten at være en temmelig ringe kvalitet – men nu er der lækker ny asfalt, og det har hjulpet en del, men det er stadig en svær, svær nedkørsel at læse. Normalt ser jeg altid en eller 2 som styrter, og i dag var desværre ikke undtagelsen – vedkommende så dog ud til at være ok, det var i hvert fald den tilbagemelding jeg fik – da jeg råbte ham an for at høre om han var ok. Jeg ligger mig normalt bagerst, hvis vi er en flok som kommer drønende med 60-70 i timen – så føler jeg at jeg har bedre overblik, og så må jeg hente det tabte på det lige stykke før opstigningen til Munkebjerg, eller på bakken, jeg er jo trods alt ikke én af de tungeste drenge.

Munkebjerg kommer tættere på, og vi er vel 20-25 stykker som mere eller mindre kommer samlet hen imod opstigning. Jeppe er for længst ude af syne, men så eksploderer det hele – tror jeg kommer op som 7-8 stykker. Derefter ligger vi spredt i små grupper ind mod mål. De første 4-5 mand er forsvundet, og har optaget jagten på Jeppe i front – med i denne lille gruppe sidder Thomas fra AoC. Daniel og jeg sidder i gruppen bag dem, som på nuværende tidspunkt tæller ca. 10-15 mand. Tempoet er stadig højt, men vi kan dog ikke se forfølgerne.

Jeg sidder stadig med, og nu bliver der kørt mere jævnt.

DGI Gran Fondo Munkebjerg 2015 © Martin Paldan // GripGrab
Her er det Torben på Munkebjerg, fedt du nåede ud og køre lidt efter skade Torben © Martin Paldan // GripGrab

Stigningen op mod mål ved Comwell Kellers Park (Hvor der var mål sidste år) er en rigtig tonser bakke, og vi tilbageværende i gruppen kommer forholdsvis samlet op over, før end vi begiver os ud på sidste omgang. Tror kun der har været et par stykker som er faldet fra. Vi fortsætter turen, og folk i gruppen er gode til at ta nogle gode lange føringer i front, og holder tempoet højt. Resten af turen hen imod Munkebjerg forløber lidt som første omgang, og folk gør sig klar til endnu krig på Munken.

Folk giver den virkelig gas op ad denne gang, og jeg har desværre fået mig placeret lidt langt tilbage før opkørslen. Jeg får mig dog kæmpet op, og kører forbi 7-8 stykker på vejen op – heriblandt min egne team-mate Daniel, vi kæmper for at komme op sammen med de første. Jeg når toppen som 4-5 stykker, og prøver at nå op til de forankørende. Gruppen fra bunden af Munkebjerg er nu spredt som atomer, og det er hver mand for sig selv. Jeg når op til de forreste fra vores gruppe, og lidt efter kommer også Daniel med. Vi bliver jagtet af en gruppe på ca. 5 mand, og vi er vel selv en gruppe på 7-8 stykker.

Det sidste stykke ind mod målstregen ved Kellers Park er meget kuperet og med mange sving, så det gælder om at sidde med i front. De bagfra kommende 5 ryttere er nået op til os, og der bliver fra forskellige folk prøvet at komme væk. Især Lars Knudsen fra Team Lågeshoppen/Uhrskov-vine.dk prøver ihærdigt at sætte et højt tempo, men tror lidt han har fejlbedømt afstanden til mål, han sagde efterfølgende at han følte han havde benene til det i dag. Det skal lige nævnes at Lars, lige havde været primusmotor i 5-mands gruppen forinden, så måske det havde tæret lidt på kræfterne.

Ingen er kommet afgørende væk, så der skal køres om det på sidste bakke.

Vi kommer samlet hen imod dagens sidste stigning op mod mål. Nu skal der gives fuld smadder! Jeg sidder som nummer 4-5 stykker, og kan mærke at der er ved at være godt udsolgt, så jeg må virkelig række langt ned i posen efter godbidder. Kan hele tiden høre Daniel komme tættere og tættere på – han kører med 80mm højprofil hjul, så den karakteristiske lyd er ikke til at tage fejl af. Han nupper mig udenom – nu skal du altså hænge på, når jeg lige at tænke, før end jeg nærmest ser sol og måne for mine øjne….. Jeg holder dog fast i min placering, og kommer ind som nummer 5 i vores gruppe. Løbet er slut for mit vedkommende, og hvor er jeg glad for jeg kun valgte 2 omgang i år. Tak for turen gutter – det var en fornøjelse at følges med jer. J

Efter jeg har fået pustet lidt ud, og indtaget lidt snoller – kører jeg mod P-pladsen ved Gauerslundhallen, hvor der vil være præmieoverrækkelse. Daniel er kørt videre, da han lige havde et gadeløb som han skulle deltage i – super sejt.

Stemningen efter løbet er helt i top, og jeg tror flertallet er enige med mig om, at det her løb godt kunne gå hen og blive en klassiker. Thure & Co skal i hvert fald han en kæmpe high-five for veludført arbejde i forbindelse med afviklingen af løbet.

Podietid, chili og bingo, sådan afslutter man et cykelløb med manér :)

DGI Gran Fondo Munkebjerg 2015 © Martin Paldan // GripGrab
2 skarpe AoC drenge på podiet © Foto: DGI Gran Fondo

Så er det tid til podiet! Og her var Team Altomcykling.dk flot repræsenteret i skikkelse af en flot 1. Plads til Jeppe og en 3. Plads til Thomas på ruten på de 80 km. På 40 km ruten var AoC igen med i flot figur i form at Torben på 3. Pladsen!

DGI Gran Fondo Munkebjerg 2015 © Martin Paldan // GripGrab
DGI Gran Fondo Munkebjerg 2015 © Foto: DFI Gran Fondo

Efter endt podie var det tid til de flotte lodtrækningspræmier. Det var IKKE noget med at de var udtrukket på forhånd, næh næh…. Thure tager mikrofonen, og så er der nærmest bingo-banko stemning i hallen, og folk sidder helt ude på stolen – i håbet om at netop deres startnummer bliver opråbt. Kan her nævne, at Lars Knudsen fra Team Lågeshoppen/Uhrskov-vine.dk burde ha blevet – da han da ville være kommet hjem med en 1 KG. Træstamme, men var man ikke tilstede, kunne man ej heller vinde. Dette var blot en af de mange lodtrækningspræmier, tror vi var igennem 60 af slagsen. Det var som at være i en bingohal med 100-200 euforiske pensionister i midt-80erne. Fedt fedt, næste år håber jeg mit nummer bliver udtrukket, fed måde at gøre det på!

Det skal lige nævnes, at der efter løbet var sørget for masser af hjemmebag, som blev nydt i stor stil, der var også mulighed for at få sig en omgang chili con carne, har hørt at den var virkelig god! Børkop Cykler havde endvidere opstillet en lille salgsbod og nogle fede cykler, som man kunne stå og savle over, kunne da godt være man skulle kigge ind forbi en dag.

Sluttiden blev 2:16:11 for de 80 km, bakketiderne er sikkert ikke noget at prale af, så jeg er meget godt tilfreds med det ikke fungerede :P

Dagens resultat rakte til en samlet 11. Plads, og en samlet 3. Plads i min aldersgruppe: 40-49 år.

Ses på landevejen.

Valde.