DM i enkeltstart 2015 – alle favoritterne!

DM for Herre/Dame elite og junior er lige om hjørnet. Det bliver i denne uge kørt i det meget bakkede terræn omkring Djurs (Rønde). AltomCykling.dk er på pletten med vores reporter Mads Fenneberg, der vil liveblogge hele weekenden. I Torsdag den 24 juni bliver står den på enkelstart, læs hvem Mads tror på her. 

Af: Mads Fenneberg

Dame Junior

I Dame Junior er der 7 tilmeldte ryttere, men AoC har været ude med følehornene, og har fundet ud af, at der kun kommer 6 ryttere til start. Den tidligere danmarksmester Simone Eg stiller desværre ikke til start pga. næsten 2 måneders sygdom. Simone fortæller til AoC at hendes form ikke er i top og det derfor ikke giver mening at stille op. Vores storfavorit til at vinde er derfor Pernille Mathiesen der starter kl 14.37.  Sidste år blev Pernille nr 2, efter netop sygdomsramte Simone Eg.

Dem har vi fidus til: 

Favorit:
Pernille Mathiesen – Team BMS BIRN (jeps – simpelthen, vi tror Pernille vinder).

Herre Junior

Team Kel-berg Roskilde junior sidder tungt på magten i Herre Junior. De har f.eks. wattmonstret Mathias Norsgaard Jørgensen, der er hele 2.10 høj, men lige i på denne rute tror vi han får det svært. Det samme med Nicklas Larsen, havde det været flad rute de skulle ud på, så var han storfavorit, men på den meget kuperede rute, kan det blive en fordel for de ryttere, der normalt har det sværere, på en klassisk flad dansk enkelstart. En af de ryttere er Anton Charmig, han er et af danmarks helt store talenter på cykel, og virkelig hurtig, også på en normal enkelstart, men hvis man kigger på hans størrelse kontra f.eks. Mathias, så har Charmig en fordel i morgen, en outsider er Simon Andreassen.

Dem har vi fidus til: 

Favoritter:
Anton Charmig – Team Kel-berg Roskilde Junior
Niklas Larsen – Team Kel-berg Roskilde Junior
Mathias Norsgaard Jørgensen – Team Kel-berg Roskilde Junior
Simon Andreassen Team Webike – DMK

Boblere:
Mikkel Frølich Honoré – Team Kel-berg Roskilde Junior
Mikkel Fenneberg – Hammel Cykle Klub
Mikkel Bjerg Team Team Kel-berg Roskilde Junior

Dame Elite

Dame elite er helt åben efter storfavoritten Julie Leth ikke stiller op efter styrt (og skade) – her er mange bejlere til titlen. Vi har fidus til Camilla Møllebro, men Amalie Dideriksen og Rikke Lønne kører også hurtigt, så det er meget svært at spå om en favorit her.

Dem har vi fidus til:

Favoritter:
Camilla Møllebro – Team BMS BIRN
Rikke Lønne – Team BMS BIRN
Amelie Dideriksen – Boels Dolmans Cycling Team

Boblere:
Christina Siggaard – Team Matrix Pro Cycling
Maria Schousboe Vilmann – Team BMS BIRN
Betina Cramer – Sydkystens Cycling (outsider)

Herre Elite

I Herre Elite klassen har vi 2 to favoritter. Den ene er Jakob Fuglsang der er super erfaren, og måske den bedste klatrer på en enkelstart som den vi har i morgen, sidste år stillede Jakob ikke op, og vi tror når han kommer i år, så er det fordi han regner med at kunne vinde. Derudover er der naturligvis den store tempospecialist Rasmus Quaade, som vandt på den flade tonser rute sidste år. Havde ruten været ligesom sidste år, så ville Quaade være uden tvivl den største favorit, men i år er ruten bakket og meget mere hård.  Ruten passer også rigtigt godt til en rytter som Christoffer Juul. Vi er virkelig i tvivl, en rytter som Quaade kan blive etter, men vi ville heller ikke blive overrasket hvis han slet ikke kommer på podiet. Vi er med andre ord virkelig i tvivl, det bliver en virkelig spændende enkeltstart med et felt, der er spækket med outsidere.

Dem har vi fidus til:

Favoritter:

Jakob Fuglsang – Astana
Christopher Juul Jensen – Team Tinkoff – SAXO
Rasmus Christian Quaade – CULT Energy Pro Cycling

Boblere:

Michael Valgren – Team Tinkoff – SAXO
Mads Würtz Schmidt – Team coloQuick
Asbjørn Kragh Andersen – Team TREFOR – Blue Water
Søren Kragh Andersen – Team TREFOR – Blue Water
Lasse Norman Hansen – Cannondale-Garmin Pro Cycling
Chris Anker Sørensen – Team Tinkoff – SAXO
Martin Toft Madsen – Team Almeborg-Bornholm