MTB DM 2015 © AltomCykling.dk
MTB DM 2015 © Photo: mbkfoto.dk

Maria Elstrøm beretter fra DM XCO 2015

Maria Elstrøm Jensen er 18 år gammel og mountainbiker for Hedensted CK. Hun har netop afsluttet 2.g på Rødkilde Gymnasium, og bor sammen med familie og kæreste Mikkel Fenneberg (som også blogger på AoC med jævne mellemrum), i den lille by Løsning. Dette er hendes første år i skoven, efter hun tidligere har kørt landevej i 5 år. Maria startede allerede med at køre landevej allerede som 12-årig, så hun er måske begynder i skoven, men hun er ikke begynder på cyklen. Maria har altid elsket at cykle, selvom træningstimerne ikke altid er lige sjove. Nu har hun kastet sig over MTB og samler i dette år bare en masse god erfaring, med god hjælp fra hendes træner Allan Bachman. Dette er hendes første skriv på AltomCykling.dk, hvor vi altid forsøger at få beretninger fra alle klasser, og alle niveauer i felterne. Lad os overlade ordet til hende, velkommen på #AoC Maria!

Maria Elstrøm Blogger for AltomCykling.dk 2015
Cykel, sko, kit, og hjelm passer sammen, det har Maria nok fra landevejen :) © Foto: FPlus.dk

Mit første DM i XCO blev i sidste weekend afholdt i den smukke natur i #Marselisskoven i Aarhus. #AarhusMTB havde disket op med en vildt fed rute, der bød på lidt af det hele. Dog er sommervejret herhjemme ikke noget at prale af, så ruten var godt mudret, men det gør jo ikke noget når det er MTB. 

Af: Maria Elstrøm Jensen

Jeg stillede til start i U19P klassen, hvor vi var i alt var 5 deltagere. De samme deltagere, der har konkurreret til de tre SRAM liga løb her i foråret, så favoritterne var sat på forhånd, som Feltet.dk skrev i deres optakt til løbet, var det Caroline Bohé og jeg selv, der nok kom til at kæmpe om dannebrogstrøjen. Dog havde Caroline favoritstemplet, idet hun har vundet de tre tidligere løb vi har kørt mod hinanden.

Men alt kan ske på dagen, så jeg var alligevel vildt nervøs og tændt, da jeg stod på start stregen. Jeg havde på forhånd en fornemmelse af udfaldet, men man bliver altid usikker inden starten, og jeg følte mig ikke sikker på noget. Startskuddet lød og vi blev sendt af sted på vores 3 omgange af 5 km. Jeg fik en skidt start og var faktisk helt bagerst, da vi kørte ind over målstregen. På startloopet kom der heldigvis en lang bakke, så jeg fik hentet det tabte ind og kom op som nummer 2.

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 08.43.43

Eftersom dette DM kun var mit femte mountainbikeløb nogensinde, er min teknik ikke prangende i forhold til mine konkurrenters, så jeg måtte køre den hjem på styrken. Stillingen holdt hele vejen til mål og jeg fik en sølvmedalje, med nogle minutter ned til nummer 3.

Jeg var meget glad, tilfreds og lettet! Man kører selvfølgelig altid for at vinde, men nummer 1 var hurtigt ude af starthullerne og lige et niveau over mig, og det er altså ikke slemt at tabe til én der er bedre på dagen, det er langt værre at tabe til én man “burde” kunne slå. Stemningen til løbet var vanvittigt fed! Der var så mange tilskuere, fotografer og folk der heppede. Det gav lige det sidste, når bakkerne blev lidt for lange, det var virkelig lækkert.

Tusind tak til alle der kom og heppede, tak til Århus CK for et vildt fedt arrangement og til alle andre, for at gøre DM XCO 2015 til en oplevelse!

DM MTB XCO 2015 AltomCykling.dk
Det er Maria til venstre © AltomCykling.dk 2015