Haderslev AltomCykling 2015
Keen Frisk til Haderslev Næs løbet 2015, fint på hjul og i den iøjenfaldende AoC Trikot!

En motionists bekendelser – del 1

At køre på AltomCykling.dks hyggehold #TeamAoC er mere og andet end dominans i licensløbene, og deciderede dødsridt over de høje bakker i Frankrig. I denne serie vil jeg nedfælde nogle tanker om mit liv på (og af) cyklen, og samtidig vil jeg skrive om de løb jeg skulle forvilde mig til startstregen af henover sæsonen.

Af: Keen Frisk

Lidt om mig selv (som hunden sagde det…)

I skrivende stund er jeg 34 år gammel. Uddannet skolelærer, gift med en skøn og forstående kvinde, og sammen har vi et drengebarn på 7 år. Livet i Randers går med at få hverdagen til at hænge sammen med jobs, fritidsinteresser osv.

Jeg har cyklet i lidt mere end 10 år, uden sådan rigtigt at drive det til noget seriøst. En affære med triatlonsporten har også været prøvet, hvor den største skalp blev taget til Jels ½ IM for nogle år siden. Efter det har den kun stået på cykling på det lavest mulige niveau, med et (til tider for) stort fokus på den lystbetonede træning. Som en del af den danske motionistskare, er der lidt ekstra kilo at give af, og et nærmest sygeligt fokus på udstyret jeg kører på.

2015 sæsonen – kort fortalt

Efter i slutningen af 2014 at være blevet rullet ind på Altomcykling.dk’s cykelhold måtte der nødvendigvis være en eller anden form for målsætning for sæsonen ‘15. Det endte med at blive rettet mod de lidt kortere motionsløb i løbet af året, med 50 kilometers løb som en nedre grænse, og 100 som den absolutte øvre (og gerne noget kortere). Hvorfor så det? – fordi jeg ikke gider køre længere… Det er den skinbarlige sandhed!

Vinteren og det tidlige forår gik super, og kilometerne tikkede ind på kontoen i et tempo jeg kun kunne drømme om, at min løn også gjorde. De første 1000 kilometer gik bare derudaf, og det var virkeligt med en god fornemmelse i maven, at det helt varme tøj blev pakket væk i takt med at formen så småt begyndte at vise sit ansigt.

Da følelsen var allerbedst, fik jeg min jeg min nye cykel, og trillede ud på en kort tur en sen fredag eftermiddag. Farten var høj, humøret endnu højere og jeg kom hjem fra tur med forvisningen om at i år skulle være året, hvor det hele gik op i en højere enhed.

Desværre skulle det vise sig, at jeg blev klogere…

Lørdag morgen vågnede jeg op med en sær smerte i det højre knæ, og da jeg prøvede at stige ud af sengen kunne jeg nærmest ikke støtte på det – og det så ærligt talt ikke ud som det plejede. For at gøre en lang historie kort, hvor jeg vil spare jer for alle de frustrationer og tanker en skade medfører, fik jeg konstateret ‘springerknæ’ – en overbelastningsskade, der som oftest rammer løbere, folk der hopper meget og/eller ligger meget på knæ. I kan nok selv tænke jer til mit ansigtsudtryk, hvis man husker mit job og min sport…

Et par besøg hos min fantastiske #fysioterapeut, der indebar store mængder nåle og laser på benet var smerterne væk – og efter en uges ekstra hvile var jeg tilbage på cyklen, med den tilbagegang en lille måneds pause nu desværre bærer med sig. Fokus skulle selvfølgelig også være på at finde ud af, hvad der var gået galt, så det ikke skulle komme igen senere på året. Herefter er træningen gået godt, og flere kilometer er røget op under bæltet – så humøret igen ligner det, fra den fredag eftermiddag for snart to måneder siden.

Årets første væddeløb

Den lidt forsinkede første optræden i uniformen blev Haderslev Starup Cykelklubs løb den 7/6. Jeg valgte 78 kilometer ruten, der bød på 477 højdemeter i de sønderjyske bakker. Bakker er så absolut ikke min favorit, så med en hjemmebane omkring Randers virker det her som et løb, der måske ligefrem kunne gå hen og blive en god udfordring for mig.

Var der så nogle forventninger til dette løb? Ja absolut! – omend de ikke er så høje som dem vi plejer at bringe til licensløbene her på sitet. Mine forventninger var at få et rigtigt fedt løb, og få nogle fede oplevelser i noget nyt terræn.

Det endte faktisk med at være et ganske hæderligt løb, og det kan du læse om HER!

Afslutningsvis

Året igennem vil jeg ind imellem skrive lidt om forventninger til diverse løb, og andre gange vil det handle om  – ja, lad os se, hvad det kommer til at handle om.