Ret fed efterårs orange, sættet fåes også i blåt © Foto: FIBR

GEAR: FIBR WinterJacket og Bib Tights

FIBR er et nyt dansk mærke produceret i Italien. Det er bestemt cykeltøj i den dyrere ende, så derfor var forventningerne også store da jeg skulle igang med at teste sættet. FIBR er især karakteriseret ved et kækt og moderne design.

Testet af Jesper Thiessen

Testen er foretaget gennem 3 måneder, siden slutningen af oktober, i temperaturer fra 12 grader til frysepunktet, i vind, sol og byger. Jeg har forsøgt at komme ud i alt slags vejr, men det milde vejr i Nov og Dec gjorde det naturligvis svært at teste jakken når det var rigtigt koldt. Det har jeg så til gengæld haft mulighed for her den sidste uges tid!

FIBR Winter Jacket
Winter-jacket-blue-front-575x575

Vinterjakken er let og i et materiale som er vindtæt og kan tage de værste byger. Jakken/trøjen er let foret, uden at virke for varm. Der er flere lækre detaljer på jakken som f.eks. refleksbåndet på lommerne og et hul v. baglommen hvor hovedtelefoner kan trækkes let igennem, også med handsker. En super detalje, der virker rigtigt godt i modsætning til andre lignende jakker jeg har prøvet.

Jersey-halsen går tilpas høj op så der er beskyttelse med kold vind på halsen. Jeg havde valgt en ikke helt kropsnær størrelse for at kunne have lidt ekstra under når termometeret går al for meget under nul grader som i disse dage, men snittet er godt og materialet rigtigt elastisk så man kan sagtens køre i jakken i en helt kropsnær størrelse, hvis det er det man ønsker.

Min frygt om det vindtætte materiale ville være for tæt, til at kunne komme af med varme og sved blev dog hurtigt aflivet og en fantastisk jersey åbenbarede sig. Godt nok bliver den lidt for varm over 11-12 grader, men i intervallet 3-10 grader er den ypperlig. Jeg holder varmen samtidig med jeg kommer af med varmen også i kraftig vind. Typisk træner jeg med en langærmet Outwet undertrøje under jakken.

Winter-jacket-orange-back

I forhold til andre jakker er denne markant bedre i vinden og jeg mærker ikke hård vind gennem materialet, lidt vindkøling på den øvre del af ryggen på de kolde blæsende dage under 3 grader. Der er perfekt bevægelighed, jakken er stram uden at reducere mine bevægelser når jeg sidder i hornene og står op i pedalerne.

I frostgrader har det været nødvendigt at have en ekstra langærmet trøje under jakken, det har ikke været noget problem, da jeg altid kører i en lidt større størrelse om vinteren, køber man en helt kropsnær størrelse, så vil jeg dog sige at omkring 2 -3 grader vil være den nedre grænse for de fleste, med en tynd trøje under.

FIBR Winter Bibtight

Winter-bibtight-blue-back

Vinterbukserne er klassisk vintersnit og tykt i materiale. De har membran så de er vind og vandtætte. Pasformen på bukserne er perfekt også for en høj dansker (benene bliver ikke for korte!). 
Ligesom jakken er bukserne bedst egnet til under 10 grader, over 11-12 grader bliver de for varme. Den gode pasform giver god bevægelig og det tykke stof gør man på intet tidspunkt bliver kold.

Bukserne har pude, og den er fin. 
Det er FIBRs egen “REKORD” pude fra Italienske SAT der sidder i, det er en komfort pude der er super til vintertræning hvor man ofte kører lidt mindre intenst og derfor sidder lidt mere oprejst og ikke træder så mange watt. Nogle sværger til bukser uden bude og så korte bukser under, jeg kan godt li’ at det er samlet én buks.

Bibtight-orange-detail-2

Konklusion

Det er den bedste jersey jeg til dato har kørt med! Meget alsidig i forhold til danske forhold, den er for kold at bruge alene på de helt kolde vinterdage, men til mellemsæsonen, altså fra tidligt forår til helt sent efterår, der er det en klassejakke! Et anderledes og frisk design er også et stort plus på de grå vinterveje.

Vinter bibs er virkeligt lækre også, her er specielt puden god og kvaliteten føles igen solid og med gode materialer.

Alt i alt et rigtig godt sæt i den danske vindrige og milde vinter mellem frysepunktet og 10 grader.

Fibr Winter Jersey og winter bibhshorts
Pris Winter Jacket jersey: 1999 kr
Pris Winter Bibtights: 1199 kr
Info: www.fibr.cc