Så for søren, så står den igen på fladbaneræs i det vestjyske! Et løb jeg stort set har set frem til hele sidste sæsonhalvdel! Esbjerg er et af mine yndlingsløb, hvor jeg gerne vil gøre rigtig godt. Jeg var meget i tvivl om den overordnede form, men et lille træningsløb i tirsdags bekræftede mig i at den er stort set hvor den skal være!

 

AF JEPPE TOLBØLL / FOTO: BENT PEDERSEN CUP

 

Der er egentlig også cykelløb lørdag, hvor min klub Haderslev Starup CK afholder jysk/fynsk mesterskab i enkeltstart. Jeg deltager ikke selv, da jeg jo sidste år solgte min enkelstartscykel. Jeg nøjes med rollen som hjælper.

 

ESBJERG, 5. OMGANGE, 122 KILOMETER, 475 HØJDEMETER

Jeg er 2 gange blevet 5’er i Esbjerg i løb hvor jeg rent faktisk følte, at benene var til at vinde. I 2013 havde jeg kongeben, men brugte hele dagen på at køre hjælperytter for min klubkammerat Nicolai Jørgensen, der skulle i top 5 for at få A-numre. En taktisk der lykkedes, da han blev 4’er, mens jeg selv blev 5’er, som sagt.

Sidste år kørte jeg måske det stærkeste løb i sæsonen i Esbjerg, men flere åndssvage fejl fra min side ødelagde mine muligheder. Da vi kørte ud på 3. omgang troede jeg, at jeg var punkteret og endte med at hoppe af cyklen, og derved forlade udbruddet, kun for at finde ud af, at jeg ikke var punkteret, og derfor måtte jeg bruge mange kræfter på at køre udbruddet op igen! Og så i finalen var jeg ikke cool nok. Jeg besluttede mig med 3 kilometer igen, at holde op med at bidrage til føringsarbejdet, da jeg så at jeg havde gode chancer i en spurt, men alligevel manglede jeg koldblodighed, og begyndte alligevel at arbejde igen, og blev så låst inde da en velkørende Nikolaj Friis, fra Esbjerg, kørte på sidste kilometer, hvor ingen reagerede. Derefter tog jeg en lang føring for at køre ham ind, hvilket gjorde at jeg døde med få 100 meter igen. Der var jeg rigtig skuffet.

Bent Pedersen Cup bekræftede formen!

Inden søndagens løb var jeg faktisk ret nervøs for formen på fladvej. Bevares, jeg havde haft nogle okay løb i Hedensted, Horsens og Odder, hvor jeg egentlig klarede det som forventet, med undtagelse af Horsens som blev noget over mine forventninger. Der har ikke rigtig være nogle flade løb, eller løb med lange flade passager hvor jeg kunne “afprøve” min form. Derfor tog jeg til et løb som ironisk nok lå i Esbjerg i tirsdags. Det var 5. og sidste afdeling af den løbsserie som hed Bent Pedersen Cup. En serie hvor der blandt andet var med deltagelse af flere A-ryttere, og andre rigtig stærke B, C og H40-ryttere, blandt andet.

Her skulle der tilbage lægges 46 kilometer på en pivflad rute, og allerede på 2. omgang slap vi en 8 ryttere væk og herfra gik den over stok og sten, og jeg følte mig flyvende. På sidste omgang prøvede jeg på at køre alene hjem, men det gik ikke, og med 4 kilometer igen var vi alle samlet. I spurten splittede gruppen lidt op, og jeg åbnede med 300 meter igen, og kunne køre selv i mål derfra. Jeg håber jeg kan holde 3 gang så lang tid på søndag.

Forventninger er ret høje, og rammer jeg ikke en top 5 igen, så vil det være skuffende. Jeg skal bare lade være med at spille alt for meget med kræfterne, og bevare en mere koldblodighed i finalen, hvis jeg da sidder der når det er.