I weekenden starter licensweekenderne for alvor igen, selvom vi tyvstartede med licensløbene onsdag i Brædstrup. Jeg vælger at tage til Sjælland for at køre 2 løb der ligger godt til mig, i stedet for at køre i Rødekro, hvor ruten er rimelig skidt til mig, med en bakke blot 4-5 kilometer fra mål! Men først lidt hurtige løbsrapporter fra sommerens ikke-pointgivende løb.

AF: JEPPE TOLBØLL

Sommeren

– Der blev kørt cykelløb, men blandet succes!

Hen over sommeren har træningen været ganske god, på trods af et ret ustadigt vejr, med alt for meget regn, og for lidt sol! Både juni og juli bød på ca. 54 timers træning i begge måneder, hvilket er meget for mig, og jeg kunne mærke at formen var opadgående.

Jeg fik også kørt en del TV2 på Tour-løb, som altid er sjove. Det bød på en 2. plads i Øster Hurup, hvor U17-rytteren, William Blume fra Horsens, havde større balls i den lidt vanvittige finale, end mig, og slog mig på en teknisk flot kørsel. I Harboøre blev det til en 4. plads, ud af 4 i udbruddet, hvor det taktiske spil udspillede sig således, at jeg fik sendt (okay, han trådte også lidt selv!) min klubkammerat, Jeppe Klein Jensen, afsted i med den svageste konkurrent, hvorefter han nappede sejren. I Aabenraa kørte vi gadeløb, hvor jeg lå solo i front i næsten halvdelen af løbet, før jeg blev kørt ind af U19-rytteren, Christian Gorm fra Herning CK Junior, som efterfølgende slog mig i spurten… satans rollinger :)

På jagt efter sejr under TV2 på Tour i Aabenraa. Foto: Viggo Kohberg
På jagt efter sejr under TV2 på Tour i Aabenraa. Foto: Viggo Kohberg

Efter TV2 på Tour, blev der kørt Kongeetapen, fra Aabenraa til Vejle. Efter 80 kilometer ramte vi de første alvorlige bakker, og på trods af, at jeg var med til at etablere det afgørende udbrud, så havde jeg ikke kræfter til at hænge på, og måtte se dem glide væk. I feltet gik det ikke meget bedre, og efter 125 kilometer måtte jeg slippe og køre roligt resten af vejen til mål, total mørbanket.

Derefter bød der på 10 dage uden cyklen, da jeg var med mit job i Tyskland uden mulighed for at træne. Da jeg kom hjem skulle der køres gadeløb i Agerskov, også kaldet VM i Gadeløb i det sydjyske. Du kan læse Daniel Vestergaard Andersens beretning fra sit løb HER! Personligt blev det lidt en blandet oplevelse. Jeg havde det vildeste overskud hele dagen, lige indtil 38 minutter var kørt. Her fik jeg den underlige ide, at jeg sagtens ville kunne lukket hullet, på 10 sekunder, op til Virtu Pro’s Kasper Asgreen, som havde kørt solo tidligt i løbet. Jeg manglede også kun 2-3 sekunder før jeg ramte løbets eneste lille bakke, men her sprang jeg i luften, og kom ikke med da feltet kom blæsende forbi. Lidt ærgerligt, at jeg blev for overmodig, men sådan er det jo :)

I søndags blev der så kørt gadeløb i Esbjerg, i løbet der kaldes Rundt om Vandtårnet. Vi havde oprindelig samkørsel med U19, C og H40, men grundet for få tilmeldte blev vi samtidig slået sammen med A-klassen, hvilket var lidt ærgerligt, da jeg vidste, at løbet nu ville blive mere et spørgsmål om overlevelse frem for at kunne køre lidt cykelløb. Jeg blev sat efter 15 minutter, af den time der skulle køres, men formåede at køre en 20 ryttere ind ved at tonse rundt, og jeg var faktisk ret tilfreds med løbet trods alt. At jeg ville falde af var forventet.

Tirsdag kørte jeg Ormslev Criterium, som var arrangeret af AltomCykling, som bare er en rigtig hård rute, specielt hvis man er lidt for stor :) Det måtte jeg sande da vi skulle over bakken 2. gang. Her måtte jeg slippe, og så var det ellers bare stort set en times solo-tons, indtil jeg fandt i godt samarbejde med Rune Sørensen, fra CT Aarhus, inden jeg til sidst rullede den sidste 1,5 omgang for at have nogenlunde friske ben til onsdag.

Her blev der så kørt licensløb i Brædstrup, hvor jeg ikke skrev forventninger, da løbet mere var et træningsløb for mig. Her skulle vi igen i år køre sammen med U19. Min løbsberetning fra sidste år, kan læses HER! Sidste år blev jeg sat efter 15 kilometer fra vi ramte Smedebakken, så jeg vidste lidt hvad jeg gik indtil i år. Dog slap jeg i år med henover bakken første gang, med det yderste af neglene, og et blidt skub i ryggen tilsidst af Thomas Gjødsbøl – tak Thomas! Herefter prøvede jeg lidt panisk at få lavet hullet inden bakken skulle passeres anden gang, men det lykkedes ikke, og jeg måtte sande at Smedebakken igen blev min død i løbet. Jeg valgte at udgå herefter, da jeg følte mig voldsomt udkørt, og ville være klar til weekenden.

AMAGER, 9. OMGANGE, 133,2 KILOMETER, 405 HØJDEMETER:

Amager
Som man nok kan se ud fra højdeprofilen, så er det her en rute som nok ikke kunne være meget bedre til mig. Med en maks stigning på ruten på 1,6 % så bør det i hvert fald ikke være bakkerne der sætter sine begrænsninger for mig.

Selvom jeg er blevet sat i de seneste par løb, så er jeg alligevel rimelig fortrøstningsfuld med hensyn til løbet. På alle de flade stykker har jeg følt enormt overskud, og set ud fra de nørdede watttal, så rammer jeg nogle watt som ligger en smule højere end sidste år, hvor jeg også endte med at vinde B-løb. Jeg forventer, at hvis jeg kan holde mig fra uheld, så kommer sæsonens første point på kontoen i weekenden, men hvorhenne på skalaen det ender må vi se på dagen. Det stiller en del stærke folk til start, som blandt andet Emil Wang, Jonas Pedersen og Nils Eigil Bradtberg, alle ABC. Derudover kommer Thomas Gjødsbøl, fra Herning, også, så det bliver helt sikkert hårdt.

ROSKILDE, 6. OMGANGE, 129,6 KILOMETER,870 HØJDEMETER:

Roskilde
En noget hårdere rute venter søndag i Lejre, ved Roskilde. Med et par bakker der skulle ramme omkring de 4 % som maks, og et opløb der går op ad, så ser ruten lidt sværere ud end hvad jeg bryder mig om. Dog skal jeg nok ud og se ruten i bil, før jeg slår panik-knappen helt til :)

Jeg håber at kunne køre med om pointene, men det er stort set samme navne som stiller op søndag, så det bliver hårdt. Dog vil ruten ved Roskilde passe mig meget bedre end Rødekro som køres tæt på Haderslev. Der kommer der en hård bakke med få kilometer fra mål, og jeg har aldrig siddet med over den i noget felt.

Jeg glæder mig til at komme i gang igen med sæsonen for alvor, og se om formen er så god som den burde være! :)