Forventninger til Brædstrup- og Horsens-løbene

En af sæsonen måske hårdeste weekender står for døren, med drabelige ruter i henholdsvis Brædstrup, lørdag, og Horsens, søndag. Brædstrup har i år vendt deres rute om, så den køres mod uret, hvilket skulle gøre den hårdere, mens Horsens har lavet en helt ny rute til ære for årets Post Cup-finale, og den er endnu slemmere end den gamle!

AF JEPPE TOLBØLL

BRÆDSTRUP, 6. OMGANGE, 113,4 KILOMETER, 1008 HØJDEMETER

Det eneste positive ved at Brædstrup har vendt ruten, at at vi så slipper for at køre op af Smedebakken! Men det er vist også det så. For efter hvad jeg hører så er ruten blevet hårdere.

Jeg har kort ruten 2 gange før, og begge gange er jeg blevet læsset på Smedebakken. Nu er Smedebakken så skiftet ud med bakken mod Sdr. Vissing som umiddelbart ligner en som er mindst lige så slem for en tung rytter. 1,5 kilometer med et snit på 5 % i stigning og hvor den stiger 12 % hvor den er værst. Jeg plejer at sige, at min smertegrænse går ved omkring 4 %, og under 500 meter, så derfor skal man jo ikke være et geni for at regne ud, at jeg ikke ligefrem er optimist.

Jeg håber på at benene er bedre end de var i Hedensted, hvor jeg havde en regulær off-day, for ellers er der ca. nul muligheder for et resultat. Dog tænker jeg, at de bør spille som de har gjort på det seneste, og så må jeg udnytte de muligheder der er andre steder på ruten, og se om jeg kan ramme det rette udbrud. Hvis det hele går vel, så håber jeg at kunne nappe en af de sidste placeringer i præmierækken.

 

HORSENS, 6. OMGANGE, 141 KILOMETER, 1362 HØJDEMETER

Her er en ordentlig killer-rute! Både på rutens hårdhed, med en tur op over Yding Skovhøj. Dog skal vi ikke komme hele vejen nede fra Yding, men ikke desto mindre, er den helt urimelig hård. Og ikke nok med at ruten er hård, så bliver distancen også en udfordring for en del, tænker jeg. Min plan er i hvert fald ikke at køre i udbrud med det samme, da omkring 130 kilometer i udbrud vil være voldsomt nok på den rute.

Jeg havde i første omgang slet ikke planlagt at køre Horsens, da jeg ikke tænker at mine chancer er gode nok, men omvendt, så er det fantastisk træning hen mod sæsonens sidste 2 weekender, hvor ruterne ligger ganske perfekt til mig.

Jeg er rigtig spændt på at se hvordan løbet udvikler sig, da jeg tror det bliver en smule atypisk på grund af den lange distance.