Tolbøll Licens 2016 AltomCykling.dk
Tolbøll Licens 2016 AltomCykling.dk

I weekenden står den på løb i det vestjyske, nærmere bestemt Esbjerg. En rute som passer mig glimrende, og hvor jeg håber at kunne lave et ganske godt resultat.

Af: Jeppe Tolbøll

ESBJERG, 5. OMGANGE, 116,5 KM, 475 HØJDEMETER:
Screenshot 2016-08-31 21.42.54

Siden 2013 har jeg haft en lille drøm og at lave det helt store nummer i Esbjerg. I ’13 ramte jeg udbruddet og kørte et af de hårdeste løb nogensinde, hvor jeg ofrede mig 100 % for min klubkammerat Nicolai Jørgensen, da han også havde ramt udbruddet, og skulle bruge mindst en 5. plads for at rykke i A, og vi var 7 i udbruddet. Efter løbet, hvor jeg iøvrigt blev 5’er og Nicolai 4’er, kunne jeg ikke helt slippe tanken om, at jeg kunne have vundet hvis jeg ikke havde lukket en masse huller, og sparet mig lidt mere.

Dog blev jeg så, året efter, kørt totalt over i B-klassen, men der var sæsonen også rigtig skidt, sådan helt generelt.

Om lørdagen køres der i Vejle, men en kombi af arbejde, og at jeg ingen chance har i Vejle, gør at jeg sidder lørdag over og håber på at den ekstra friskhed gør godt søndag.

Esbjerg er en af de ruter, som må betegnes som flad. Der er så vidt jeg husker 2 små knolde på den af 50 meter, men det er mere et sted hvor man kan få afsæt frem for at køre folk møre.

Jeg håber på at der kommer en solid omgang vind, da ruten er åben flere steder. Lige nu lover DMI både vind og regn.

Det er ikke fordi der er overvældende mange tilmeldte i B-klassen, men man kan håbe på at der kommer flere inden søndag, da det er sjovere at køre i et felt på +30, frem for de 22 der er tilmeldt lige nu. Kom nu B-ryttere!?

På startstregen står både Nicklas Runliden, Horsens, Thomas Gjødsbøl og Kim Aabjerg, begge Herning, som jeg umiddelbart ser som værende de stærkeste. Samtidig kommer der dog også 5 ryttere fra Norge og Sverige, som er lidt en ubekendt faktor?

Målet er en top 5, og hvis alt flasker sig, så håber jeg, at jeg kan lave det helt store nummer.