I weekenden står den på et “nyt” løb, da Hedensted disker op med en rute som de ikke har haft før – i hvert fald ikke i den tid jeg har cyklet! Derfor er det, kombineret med mit styrt i Vejle, med lidt usikre forventninger jeg stiller til start!

AF JEPPE TOLBØLL

 

HEDENSTED, 6. OMGANGE, 100,2 KILOMETER, 774 HØJDEMETER

 

Egentlig er der også løb i Give om lørdagen, men desværre har jeg ikke kunne få byttet min vagt, som ligger lørdag, så derfor må jeg undvære at køre endnu et nyt løb. Løbet i Give er rent faktisk deres første licensløb, som den lokale klub arrangerer, og efter hvad jeg hører, så skulle den vist være ret barsk!

Ruten i Hedensted er dog lidt af et mysterium for mig. Set ud fra højdeprofilen, så går det meget op og ned, men så vidt jeg kan se, aldrig over de der 2-3 %. Derfor tog jeg kontakt til den eneste jeg lige umiddelbart kendte i det område, Stefan Holm Frederiksen, som var ham der stod for det sjove “bonderøvsløb” Uldum Kriterium.

Stefan kunne fortælle at det meste var powerbakker, som måske var lidt hårdere end de bakker vi kørte da vi kørte Uldum Kriterium. Så ud fra den beskrivelse virker ruten lidt som frygtet – et sted hvor ruten stille og roligt kører en mør, uden man umiddelbart er klar over det. Jeg synes ruter af den type er de sværeste er blive kloge på. En rute med 1-2 slemme bakker, har ligesom på forhånd givet at det er der actionen sker, og flade ruter er det typisk vinden der skal udnyttes. Her kan det blive lidt af det hele!

Forventningerne til løbet er, at der gerne skal køres point ind. Dog føler jeg mig ikke helt skarp ovenpå styrtet i Vejle i søndags. Efter løbet var jeg hurtigt til at henkaste det, som blot overfladiske skrammer, men mandag og tirsdag blev så uden at røre cyklen. Smerterne i muskulatur og især såret omkring hoften gjorde ganske enkelt for ondt. Lige pt. er muskelømheden helt væk, men såret er stadig rigtig ømt, og gjort at jeg kun har fået kørt 2 gange på cykel, den ene gang på Zwift og den anden 1,5 time udendørs. Jeg tror ikke formen har taget ret meget skade, så jeg tror det er realistisk med point og jo højere op på resultatlisten, jo bedre. :)