Tolboell Licens 2016 Black Inc Wheels
Tolboell Licens 2016 Black Inc Wheels

Efter sidste weekends tæsk i Horsens, går turen nu til Nordjylland, hvor Hjørring og Aalborg står for skud. Begge ruter er mere humane, men vil stadig kræve en god omgang kløgt og held, for at få noget med hjem derfra. Og dengang bliver løbet 100 % kørt på Black Inc!

AF JEPPE TOLBØLL

HJØRRING, 6 OMGANGE, 128,4 KILOMETER, 1128 HØJDEMETER:
Rute_Hjorring

Ruten som Hjørring arrangerer har start og mål i den lille by, Bjergby. Alene det navn giver nok en lille indikator om hvad der venter. Ruten går stort set op og ned hele vejen, i åbent terræn. Det vil sige, at hvis der kommer vind – og det håber jeg – så får det mindst lige så stor indflydelse på løbet, som bakkerne. Indtil videre lover DMI kun op til 2 m/s.

Situationen er lidt som den var i Horsens, nemlig at der er flere klubber/hold der stiller op i meget store antal. Det er nok noget som vil være gældende for resten af sæsonen, indtil nogle af dem rammer A-klassen, tænker jeg. Det er et vilkår man må arbejde under, og bliver løbet lige så hårdt som Horsens, så gør det intet. Der var ingen til at tage styring – eller kunne.

Jeg vil nok se om jeg ikke kan ramme det rigtige udbrud, men omvendt vil jeg satse på at følge nogle bestemte folk, som jeg vil følge, i deres ryk, frem for kamikaze-taktikken, hvor man kører lidt tilfældigt med. Hjørring er for mig en svær rute, og jeg tænker lidt at de mange højdemeter stille og roligt vil hive saften ud af benene på mig. Jeg forventer ikke point, men håber dig alligevel at jeg kan klemme et enkelt ind på kontoen.

 

AALBORG, 7 OMGANGE, 124,6 KILOMETER, 875 HØJDEMETER
Rute_Aalborg

I forhold til sidste år, har ruten fået en lille ændring, og for mig er det en positiv ændring. Mere fladt!

Sidste år vandt jeg løbet i C-klassen, men i B-klassen er det lige en tand (eller mere) sværere. Ruten passer mig på mange måder godt, lige udover den bakke som løbet startes på. Svinetruget, er det yndige navn på bakken, og selvom den ikke stiger voldsomt, så er den bare lang. Efter bakken kører man til højre ind på nogle snørklede veje, hvor det er rigtig svært at komme frem, specielt fordi der næsten altid er vind, og feltet ligger på en perlerække. Derudover kommer der en lille kontrabakke, før man kører jævnt ned af i et par kilometer.

Jeg har det lidt sådan, at enten bliver det fugl eller fisk, og jeg er lidt usikker på hvor jeg står henne. Enten får jeg mig klemt med over, og så kan jeg sikkert få et fint løb, eller bliver jeg sat på bakken, og så bliver det en jagt og lykkedes det ikke så bliver målet gennemførelse. Spiller benene på dagen så SKAL jeg lave point. Specielt når man tænker på, at ruten stort set er flad når Svinetruget og de små veje er overstået.

Ligesom Hjørring prøver jeg at satse på nogle bestemte ryttere, og holder mig til at angribe når de gør, og så må vi se hvor det bærer hen af.