Efter en kold, men meget succesfuld påske står den nu på en weekend med blot ét jysk licensløb, nemlig Holstebros løb. Et løb jeg egentlig har haft gode minder fra, og kan kun mindes, at jeg én gang er gået fra Holstebro-løbet uden at køre mig i præmierækken. Løbet har kun én bakke, som jeg før har klaret ganske godt, så frygten for den er pludselig ikke så stor. Dog er der ingen nemme løb i B, så her er mit bud på hvordan det kommer til at gå.

AF JEPPE TOLBØLL

Holstebro, 7. OMGANGE, 115,5 KILOMETER, 707 HØJDEMETER

Holstebro-ruten har en lille plads i mit hjerte. Det var her jeg i 2012 vandt mit allerførste licensløb, da jeg med et mulehår vandt i D-klassen.

2012, først over stregen i D-klassen!

Sidenhen er det også blevet til point i C-klassen og senest i 2015 i B-klassen. Siden har jeg af forskellige grunde ikke kørt i Holstebro.

Ruten er forholdsvis flad. Efter 9 kilometer kommer der en lille knold, men man kommer som regel med så meget fart til den, at man nærmest ikke skal træde før man er oppe over den.

Den værste bakke kommer efter 12 kilometer, nemlig Kjærsgaardmølle-bakken, som er knap 400 meter med 5% i snit. Den har jeg dog af en eller grund haft et rimelig tag på, så det håber jeg fortsætter på lørdag.

I skrivende stund er der 28 tilmeldte, hvilket giver 9 pointgivende placeringer at køre om. Jeg skal, før jeg er tilfreds, tage en af de placeringer. Jeg vil faktisk også gå så langt, at sige Top 5 bør være et succeskriterie.

Der kommer stærke folk som Christian Nyvang Lund, Aalborg, Thomas Gjødsbøl, Give, Casper Ilsø, Herning, og naturligvis Team OK Kvickly Odder, som har været gode til at ramme udbruddet med mange ryttere. Dertil kommer Aarhus også med 4 mand, så de har også en god chance for at få folk med i udbruddet.

Umiddelbart kommer der en ret god vind, hvilket forhåbentlig kan blive min fordel.