I denne weekend er der kun cykelløb i Odder for mit vedkommende. Lørdag er der ingen andre jyske licensløb, da PostNord Danmark Rundt tager alt opmærksomheden. Jeg har aldrig kørt ruten i Odder, hvis man da ser bort for dengang jeg var U19-rytter for snart 15 år siden, så det er meget begrænset hvad jeg husker af den. Jeg ved at ruten er hård, og igen er distancen lang!

 

AF JEPPE TOLBØLL

 

ODDER, 6. OMGANGE, 141 KILOMETER, 1302 HØJDEMETER

 

Endnu et løb med lang distance skal køre. Og igen er det et løb som har rigtig mange højdemeter. Værst er alt er nok Pederstrup-bakken, som jeg ærligt talt frygter en smule. 700 meter med knap 6 % i snit, hvor den de værste steder snitter 10 %.

Ud over det, så minder den utroligt meget om Horsens-profilen med stort set identiske højdemeter pr. omgang. Derfor bliver min taktisk også som i Horsens, at køre rimelig konservativ og så se hvad der er at skyde med til løbets sidste halvdel. Flere folk kaldte Horsens et af de hårdeste løb de havde kørt, og med stort set samme profil og længde kunne Odder nemt blive en gentagelse af Horsens.

Jeg ville gerne sige, at målet er at lave point, men har jeg en så dårlig dag som i Brædstrup og bliver sat på Pederstrup første omgang, så bliver et jo svært. Og så kommer jeg næppe igennem løbet, heller. Men viser det sig at Pederstrup ikke er så ondt ved mig, som jeg frygter, og jeg kommer over halvvejs ind i løbet, så bliver løbet nok gennemført under alle omstændigheder.

Vi er pt. tilmeldt 32 ryttere, og der kommer nok flere på dagen. Og for engang skyld er vi faktisk 4 Haderslev Starup CK-ryttere til start, da Kaare Engell får sæsondebut efter et par års fravær fra licens. Ud over ham og mig, er det Christian Wilkens og Michael Damm, som har trænet en smule de sidste par dage efter sin skade i Hedensted. Ingen af os er favoritter til løbet, men vi skal udnytte at vi er en del, og hjælpe hinanden. Favorit på dagen må være Rasmus Fjordside, Frederikshøj CC, som virkelig kører modbydeligt stærkt – som altid! Ellers ser jeg også typer som Andreas Handberg, Herning CK, Anders Bruun, Herning CK og Anders Banke, Middelfart CC, som ryttere der vil præge løbet.