I weekenden åbner jeg min licenssæson med cykelløb i Randers på søndag. Selvom formen burde være rigtig god, så er der alligevel en nagende tvivl i baghovedet, for hvad hvis min relative gode form ikke er nok!? Her kommer årets første løbsforventninger!

AF: JEPPE TOLBØLL

RANDERS, 7. OMGANGE, 105 KILOMETER, 646 HØJDEMETER:


Sidste år blev Randers-løbet kørt efteråret og formen var der så god, at jeg faktisk satsede på at lave point! Det holdt så indtil 4 kilometer hvor jeg bragede i et hul og lavede en dobbeltpunktering, og så kunne man ellers køre slukøret hjem!

I år ser RUTEN dog lidt anderledes ud, og jeg kan udfra højdeprofilen se, at der er en del mindre højdemeter (omkring 150 af dem) på ruten, mens afslutningen er den samme. Om ruten er nemmere eller sværere må jeg vurdere på søndag, hvor jeg hurtigt kører ruten igennem i bilen, før jeg skal starte. Umiddelbart ser afslutningen hårdere ud med 2 bakker inden for de sidste 4 kilometer.

Vi kan allerede se den første rytter ryge i A efter søndag, hvis Mikkel Beck Olsen, Team AURA-Energi-CK Aarhus, kører sig i Top 2. Ret fortjent efter alle de vanvittige kilometer han har lagt i sin træning i år (ja, jeg Strava-stalker sgu!). Og da Mikkel kommer fra Randers, så bør den ligge lige til højrebenet. Ud over Mikkel skal man holde øje med hans teammate Nikolaj Møller, som også allerede har vundet sit første løb.

Af Herning-ryttere er Christian Gorm også en giftig knægt, som sejrede i Aalborg. Fra Hammel kommer Asbjørn Ravn Rasmussen, som slog Karsten Mikkelsen fra Thy på Karstens hjemmebane, og Karsten er ellers modbydelig stærk. Sidste ryttere er Karl Klinge fra Team Georg-Berg. Han har ikke kørt i Jylland i år, men kørte på Bornholm i påsken, hvor konkurrencen ikke var så stor, men omvendt er jeg ikke i tvivl om at han nok skal komme og køre rigtig stærkt!

Jeg ser alle de nævnte ryttere, som være ryttere vi ser i A snarest, og derfor vil jeg heller ikke komme med den illusion, om at jeg går ud og banker dem, da de er noget mere talentfulde end jeg er, samtidig med at deres træningsdisciplin nok alt andet lige, har været noget større end min, selvom min har fået en nyk op i år!

Der er pt. 7 pointgivende placeringer at køre om, med 19 forhåndstilmeldte (det er sgu ikke mange!), men der dukker nok flere op på dagen. Kan jeg høre mig i den bedre halvdel, så tror jeg faktisk jeg kan være tilfreds. Jeg ser ikke ruten som værende passende til mig, og med de knægte der har deres forcer meget mere på bakker end mig, så skal jeg nok få mærket presset.

Jeg kom hjem fra Alsace i søndags, og har ellers rullet hele ugen, udover et Zwift-løb fredag, hvor jeg lige skulle prøve benene af.

Vi ses til race søndag, og jeg glæder mig meget til at få skudt løbssæsonen i gang!