Så start sæsonen for døren! Rødekro åbner på søndag denne års danske licenssæson. Det er efterhånden et par år siden jeg har kørt race i Rødekro, selvom løbet næsten er den klub der ligger tætteste på Haderslev! Ruten er en svær størrelse, hvor det kan ende med alt muligt.

AF JEPPE TOLBØLL 

RØDEKRO, 5. OMGANGE, 121 KILOMETER, 585 HØJDEMETER


Ruten i Rødekro er lidt en rute hvor alt kan ske. Den starter på små snørklede veje, hvor der er mange åbne stykker hvor vinden kunne spille ind, men som det ser ud lige nu, så bliver den ikke voldsom hård på søndag.

Faktisk passer ruten glimrende til mig, lige indtil ca. 5,5 kilometer fra mål. Her rammer vi Hundeklem-bakken, som starter ud med at stige voldsomt, for at så at køre op og ned over flere passager (link). Prøver man at gå all out fra bunden, og eksploderer så er chancen for at man få problemer overvejende stor.

Jeg var nede og køre recon af ruten i sidste uge, og formåede at sætte PR på alle 3 segmenter hen over Hundeklem, så det betyder forhåbentligt at formen og kropsvægten er hvor den skal være. Som skrevet andetsteds, så er der røget 8 kilo kropsvægt af over vinteren, så det kan nok mærkes.

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal forvente. Sæsonens første cykelløb er virkelig et spørgsmålstegn, for man ved aldrig hvor meget konkurrenterne har forberedt sig. Jeg har i hvert fald ydet mit til at min form er på plads.

Forventningerne er lidt nedsat, efter jeg torsdag blev bikefittet ved Cyclo Position, og hvor der blev rykket lidt mere end hvad jeg havde forventet, hvilket gør at kroppen lige skal adaptere de nye ændringer. Bikefittet skriver jeg om senere. Kan jeg få point vil jeg nok være tilfreds, men mest af alt vil jeg bare gerne have følelsen, af at jeg kan være med. Hellere det, end at være på halen hele løbet, og så sikre sig et heldigt point.

Favoritværdigheden må de unge drenge fra Team OK Kvickly Odder, som stiller med 5 mand ud af et felt på 34 mand.

Vi ses på søndag, glæder mig og er vildt spændt!