Så slutter sæsonen! Med løbene i Tønder og Sønderborg, henholdvis lørdag og søndag, så kan sæson 2018 lukkes ned for de fleste rytters vedkommende. Jeg kører selv kun Tønder, da jeg vurderer at jeg ikke ville kunne noget i Sønderborg, da ruten er for hård, og jeg ganske enkelt er kommet i for ringe form. Mentalt er det også svært at hive sig op til en led omgang kriteriums-agtigt race på Als.

AF JEPPE TOLBØLL

TØNDER, 5. OMGANGE, 142,5 KILOMETER, 295 HØJDEMETER

En af mine yndlingsruter på sæsonen normalt. Og samtidig det af de løb hvor jeg flest gange har underpræsteret, og måske det løb på hele terminen jeg allerhelst vil vinde.

I år kan man sige at jeg måske stiller op i absolut dårligste form. I hvert fald set i forhold til hvor stærkt konkurrenterne i feltet kører.

Kigger man på vejret, og i særdeleshed vinden, som er som regel er afgørende for Tønder, så ligner det at vi får en god omgang sidevindsrace på det frygtede dige, der strækker sig over små 6 kilometer. Havde jeg kørt i en hver anden klasse end A, havde jeg set frem til at kunne være med til at splitte feltet og være en af de stærkere ryttere. I år er det med en smule respekt, og en lidt større position frygt! :D

Frygten bunder i, at der stiller 88 mand til start, så kampen på diget kan blive drabelig. Holdene stiller således:

10 mand – Riwal CeramicSpeed Cycling Team
10 mand – Team AURA Energi – CK Aarhus
10 mand – coloQuick
7 mand – Herning CK Elite p/b Look
6 mand – BHS-Almeborg Bornholm
6 mand – Team Kvickly Odder
6 mand – Team Waoo
5 mand – Team WasteApp O.B. Wilik

Man må forvente at holdene holder godt sammen, og vil forsøge at sætte tempo på diget, og det bliver svært som solo-rytter at klemme sig ind.

En af de ting jeg glæder mig til at at prøve brostenene i A. I alle andre felter, jeg har kørt i, har det aldrig været svært eller vildt på brostenene, og det kunne være lidt sjovt at se om det bliver mere stressende i A.

Jeg forventer ikke noget resultat. Jeg har ikke trænet nogle lange ture siden Hedensted, og samtidig været på job i Tyskland i 7 dage uden cykel. Den længste siden Hedensted er på 77 kilometer. Så jeg vil så vidt muligt bare prøve at køre defensivt og holde mig til i feltet (jaja, jeg ender nok med at køre som en junior og angribe solo med 120 kilometer igen). Kan jeg gennemføre med feltet så er det en fin måde for mig at slutte sæsonen.