Den perfekte weekend ud fra et rutemæssigt perspektiv. To af Danmarks fladeste ruter venter i det sydligste Danmark.

Tønder:

Tønder-ruten har alle de ting som jeg elsker ved et cykelløb. Eller det håber jeg da på at det kommer. For indtil videre siger vejret, at der kun skulle komme 2-3 sekundmeters vind. Og så ser det desværre ikke ud til at der kommer den mest voldsomme sidevindskørsel. Det ville ellers have været at forestrække.
Samtidig er der brostensstykket foran Schakenborg Slotshave, som jeg dog ikke har kørt på siden jeg var 1. års junior – hvilket er over 10 år siden. Men jeg husker stadig at jeg synes det var møghamrende fedt at køre på, og kom altid ud på den anden side som en af de første.
Vi skal køre 4 omgange á 27,6 km, hvilket giver 110,4 kilometer. Ruten har 24 højdemeter pr. omgang hvilket – den skarpe læser allerede har regnet ud – giver under én meters stigning pr. kilometer. Altså skal løbet afgøres ved vindkørsel, og ved at ramme det rette udbrud. Chancerne for massespurt i B-klassen må siges at være minimale.
Jeg har allerede sat mig for et par ryttere som jeg vil holde mig til, enten ved at gå med i deres ryk, eller holde mig i nærheden af. Nogle af dem vil også være fine at få med i et udbrud, da de så ikke er tilbage i feltet, til at køre en ind igen.
For første gang i min blog vil jeg komme med en voldsom offensiv melding om mine forventninger til løbet. Jeg vil køre for at vinde! Jeg mener helt bestemt at det er muligt, set ud fra hvem der stiller op (forhåndstilmeldte). At der så undervejs i løbet kan ske ting og sager der ændrer målsætningen er en anden ting – men hvis jeg ikke kører med i finalen vil det være en stor skuffelse!
Jeg synes min kørsel fra Esbjerg viser at formen er til at køre med om de sjove pladser. Havde jeg ikke brugt en del kræfter der føler jeg også at jeg kunne have kørt med i finalen der…
Bov:
 
Danmarks fladeste rute, hvis vi måler på højdemeter pr. kilometer. Med sølle 16 højdemeter pr. omgang á 19,8 så er der ikke noget der minder om en bakke. Vi skal køre 6 omgange hvilket giver 118,8 kilometer. Ruten er stort set dækket til af skov det meste af ruten. Første del af ruten er på en relativ stor hovedvej, mens den sidste halvdel er på små, smalle veje, men en del (ca.) 90° sving – nemlig 10 stykker på løbets sidste 6-7 kilometer. Altså bliver det dødvigtigt at holde sig fremme der. Jeg har meget på fornemmelsen at løbet bliver afgjort med et udbrud der slipper væk kort før de 90° sving kommer, og at de så slipper fra feltet der. Opløbet er et ret tricky og farligt opløb. Sidste år gav der 2 ret slemme styrt (bl.a ét hvor der holdte en ambulance på opløbsstrækningen i over 45 minutter, hvilket bl.a. ødelagde C-feltets opløb en del). Det samme skete året før lod jeg mig fortælle.
Opløbet består af en 90° sving mod venstre hvor der er en cykelsti i venstre side. Det er åbenbart når folk vil skære svinget der, at flere af dem har ramt kantstenen der. Samtidig er opløbet kun ca. 250 meter hvilket gør det nødvendigt at ramme svinget som en af de 1-4 første. Ellers er det svært at vinde løbet.
Mht. Bov er det svært at komme med en forudsigelse. Jeg vil have point så meget er sikkert. Og det kunne da være sjovt at køre med om en top 5-placering. Men sidste år (inden jeg punkterede) var løbet svært at kontrollere, da der konstant var angreb, og et af de eneste jeg ikke kom med i, var det som endte med at holde hjem.
Ruterne vil næppe kunne passe mig bedre end de 2 ruter vi står overfor. Jeg føler mig i topform, og tror at mine tonserevner bliver rigtig fordelagtige i weekenden. Der skulle gerne høstes mindst 6 point ind. Måske 12 hvis det hele flasker sig perfekt.