Forventninger til UCI-løbene Fyen Rundt og GP Horsens Posten

I weekenden står den på den sværeste udfordring som jeg nogensinde har stået overfor! Jeg har fået en plads hos Frederikshøj Cycling Club i begge dages UCI-løb. Lørdag står den på Fyen Rundt, mens den søndag står på GP Horsens Posten! Jeg stiller til start med en vis portion glæde, men også en en vis nervøsitet – det kører jo stærkt, de sataner!

Af: Jeppe Tolbøll // Foto: Frederikshøj CC

Da Jesper Laustsen en kold februar-måned skrev til mig, om jeg havde en trøje til UCI-løbet i Horsens, blev jeg lettere forvirret. Jeg havde jo en vis ide om hvad han fiskede efter, men jeg turde ikke helt håbe, så svarede bare lidt kryptisk tilbage; “Trøje?” Han fortalte mig så, at FCC ville give mig en plads på holdet til Horsens (som så senere blev udvidet til Fyen Rundt, også!). Jeg var egentlig ikke et sekund i tvivl og takkede ja med det samme!

Som halvtyk B-rytter, uden nogen tilknytning til hverken klubber der har DCU-team, eller andre hold som sådan, så var det at skulle køre UCI-løb noget jeg aldrig havde forestillet mig skulle ske. Den unikke mulighed vil jeg ikke glippe! Også selvom det kun er for 2 løb! :)

Det bliver en ære at køre ræs i det her kit!
Det bliver en ære at køre ræs i det her kit!

Hvem og hvad er Frederikshøj CC?

Min nye arbejdsgiver må hellere få lidt reklameplads

Frederikshøj Cycling Club er et licenshold med base i Aarhus. Rytterne stiller i 2016 til start i A, B – og C-klassen samt H40.

Hos Frederikshøj CC handler det om at vinde. Det handler om kammeratskab. Det handler om at have det sjovt. Og så må man gerne se lidt lirens ud.

Frederikshøj CC er en naturlig videreudvikling og mere ambitiøs storebror til motionscykelholdet Team Frederikshøj, der i nogle år har cyklet motionsløb, særligt i Østjylland. Projektet har, i samarbejde med en række nationale og lokale sponsorer, den cykelpassionerede kok Wassim Hallal fra Restaurant Frederikshøj som primus motor og tovholder.

Baggrunden for etableringen af Frederikshøj Cycling Club udspringer fra den østjyske motionsscene. Her har flere såkaldte “cafe-hold” – bestående af gamle stjerner og unge fremadstormende løver – i en del år benyttet de klassiske, lokale motionsløb samt de sociale medier til at piske en stemning op, der på mange måder har haft en positiv indvirkning på interessen og omtalen af landevejscyklingen i regionen og på landsplan. Rytterne fik dog efterhånden lyst til mere fart og hårdere konkurrence, end motionsløbene kunne tilbyde.

Licensklubben Frederikshøj CC før sidste sæson dagens lys. Til denne sæson har man opgraderet rytterstaben og hentet et par stærke A-ryttere ind på holdet, og det er målet at være endnu mere synlige, endnu mere skarpe i 2016.

Fyen rundt, 215 kilometer, og GP Herning Posten, 200 kilometer.

Ingen forventninger faktisk – men jeg er klar! 

Det er virkelig svært at forvente noget som helst for mig. Begge dage bliver uden tvivl sindssyg hårde, men jeg håber alligevel at komme igennem løbene.

Fyen Rundt er nok den der ligger bedst til mig, hvis man kan sige det sådan!? –  og det skal ikke forståes som, om at jeg tænker, at jeg kunne lave et resultat her. Alene at gennemføre vil virkelig være en succes for mig.

GP Horsens Posten er det UCI-løb på dansk grund med allerflest højdemeter, og det bliver totalt en udfordring for mig, med alle de åndssvage bakker de har på ruten! :) Jeg ved endnu ikke hvad min rolle bliver på holdet, men uanset hvad vil jeg gøre mit for at udfylde den til perfektion.

13173390_1049348041812662_3185094928179007226_o