ES16 TEAMTØJ 2018
ES16 TEAMTØJ 2018

GEAR: AoC tester teamtøj fra danske ES16

AoCS Jeppe Tolbøll har været ude og cykle Team Tøj fra ES16. Stifteren Thomas Dybdahl er selv ivrig motionscyklist og  ville gerne høre hvad AoC synes om tøjet. Det er altid fedt at få lov til at teste nye ting, så vi takkede naturligvis ja til at prøve tøjet. 

AF JEPPE TOLBØLL / FOTO: UGGI KALDAN/ALTOMCYKLING.DK

ES16 TEAMTØJ 2018

Historien bag  ES16?

ES16 er det dansk cykeltøjsmærke der er stiftet af Thomas Dybdahl i 2016. Tøjet er produceret i Italien. 

Jeg har brugt et par år på at finde de helt rigtige leverandører, så vi i 2018 har den kvalitet jeg selv ønsker af teamtøj, til en fair pris og pålidelig leveringstid”
– udtaler Thomas 

ES16 laver cykeltøj til cykelklubber, foreninger, professionelle teams, cykelnetværk, cykelløb, firmaer eller andre grupper, der holder af at cykle, men sælger naturligvis også deres tøj i løssalg på hjemmesiden.

På nuværende tidspunkt er der 4 ugers leveringstid, fra design er endeligt godkendt, men leveringstiden kan naturligvis ændre sig, når vi nærmer os højsæsonen i foråret.  

Elite Bib-Shorts

ES16 TEAMTØJ 2018

Jeg har cyklet godt og vel 400 kilometer med ES16-bibsene, og jeg har ikke lagt mærke til at puden overhovedet. Det er virkelig positivt. På den allerførste tur kunne jeg godt mærke det var en helt ny pude, den var lidt “mærkelig” at sidde på, men efter at jeg havde haft bibsene i vaskemaskinen én gang, så var de rigtig gode. Generelt er det altid en god idé ikke at køre langt i en par bibs der ikke er blevet vasket. 

Bibsene bestod også indendørstesten, hvor man som regel sidder lidt mere statist end ude på landevejen. To timer på hjemmetræneren foran Zwift var ingen udfordring!

De er lavet i klassisk lycra, med god elastisk kapacitet, og jeg er jo ikke den mindste rytter, så det er også rart at bibs skåret efter en skandinavisk bagdel, og ikke en smal italiener model. Jeg prøvede en størrelse XL, som passede perfekt til mig og mine lidt over 90kg.

ES16 Elite bibs har en virkelig lækker afslutning på benene, som jeg personligt virkelig godt kan li. Elastikken slutter tæt til om låret, uden at blive ubehagelig og lave mærker.
Efter 5 vaske er der stadig masser af “spænding” i elastikken, så det tegner godt for langstidsholdbarheden. 

Overordnet set er det et par rigtig lækre bibshorts, som jeg sagtens kunne forestille mig at køre en hel sæson i. 

Elite Jersey

ES16 TEAMTØJ 2018

Jeg er vild med trøjen. Det hjælper selvfølgelig at farverne på test-trøjen, tiltaler mig rigtig meget, men derudover så sidder den tæt til, på de rigtige steder, sådan kan jeg godt kan lide mine trøjer. Der skal ikke være noget der flagrer jo, for tænkt hvis man mistede fart på grund af det! ;)

Dog var der én ting der drillede mig. Trøjen sluttede meget tæt i halsen da jeg prøvede den direkte ud af posen. Så min umiddelbare tanke var, at det altså var en dealbreaker, i hvert fald for mit vedkommende. Men efter at have vasket trøjen, så sad den perfekt, så jeg burde bare holde mig til mit eget råd. Vask dit cykeltøj inden du kører i det første gang, så får du den bedste oplevelse. 

ES16 TEAMTØJ 2018

Det som faktisk kom mest bag på mig, var at her kun var ES16s 2. bedste trøje. Ud over Elite, har de storebroderen Pro, og lillebroreren Active. Thomas kunne dog fortælle at der heller ikke er kæmpe forskel på materialevalget til Elite og Pro, men der er stor forskel på snittet. 

Elite har lækre manchet afslutninger på ærmerne der sidder godt til, og heller ikke virker til at blive løse. Frontmaterialet strækker sig ikke så meget, til gengæld ånder det godt, sidepanelerne er virkelig elastiske, og det giver en rigtig god fitting. 

Der er de klassiske 3 lommer bagpå, med en lille “krog” i den ene af dem, så man kan fæstne f.eks. sin mobil (i cover med hæfte) eller pung, og andre vigtige ting, en meget fin lille detalje. 

Til prisen vinder trøjen virkelig mit hjerte! Man skal bare lige vaske den før brug, måske! ;) Jeg har testet en størrelse Large, og den sidder tæt, på den helt rigtige måde. 

ES16 Elite Jacket

ES16 TEAMTØJ 2018

Jakken er den beklædninggenstand jeg fik testet allermindst. Under testperioden, simpelthen fordi vejret var så lunt, at jakken var for varmt. Så jeg har nået at teste den 3 gange, og 2 af gangene har jeg måtte lyne den op for ikke at svede ihjel.

Så på den konto kan man i hvert fald sige, at den er længe varm nok til 13-15 grader, men der kører jeg normalt også i kortærmet, med løse ærmer og vindveste. Den ene dag hvor jeg fik lov til at prøve den i sin ret, var der 8-9 grader og en helvedes blæsevejr, og det blev kun til en times rullen.

Men jeg frøs ikke, og den tog altså lige det værste, som jeg forventer af sådan en jakke, som jeg typisk ville bruge i foråret og efteråret, eller hvis sommeren igen skulle blive under de der 10-12 grader.

Pasformen var rimelig lækker, men jeg ville personligt ikke bruge den i løb, da den ikke sad tæt nok, men jeg tror nu heller ikke den er lavet som race-jacket. Jeg prøvede også her en størrelse Large.

Konklusion

Tøjet har overrasket mig positivt, og jeg måtte faktisk skrive til ES16, for at sikre mig, at det blot var Elite-serie jeg havde testen og ikke deres Pro-serie, de havde sendt.

Man kan købe et komplet klubsæt til 1287 kr, det mener jeg er en meget skarp pris for et sæt rigtigt godt tøj. 

Man kan se lidt af ES16 forskellige designs på www.es16.dk hvor man også finder kontaktformular til Thomas Dybdahl, som helt sikkert gerne tager en snak med jer, om teamtøj.

Priserne på testtøjet:

  • Elite Bibs, 439 kr.
  • Elite Jersey, 349 kr.
  • Elite Jacket, 499 kr.