Quad lock Alt om Cykling © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk
Quad Lock monteret på redaktørens cykel © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

GEAR: Brug din telefon som cykelcomputer med Quad Lock

Telefonen kan jo det samme som de fleste GPS enheder, næsten, så hvorfor ikke udnytte det?

En gang imellem er der producenter der er så flinke at sende bloggen lidt gear til test, det synes vi sådan set er meget fedt, én af de søde producenter er Quad Lock, der producerer en fin holder til cyklen hvor man kan placere sin iPhone 5 (i den udgave vi har), men fåes også til Galaxy og iPhone 4 og en generel version, der passer til “mange” telefoner.

Redaktøren har i forbindelse med testen af Quad Lock, afprøvet en helt masse apps, dem vil der komme en seperat test af, her skal det dog handle om selve det at have en telefon siddende på styret i stedet for en af de klassiske cykelcomputere, hvor der både findes den helt enkle, der viser hastighed og distance, de hyper populære Garmin produkter og så selvfølgelig SRM, den lille watt dims som alle profferne kører rundt med.

Mange cykelfanatikere er æstetikere, og en telefon på styret ér lidt klodset!

Ja – det er den, der er ingen vej udenom, en Garmin / SRM med “Front Mount” ser bare lirens ud, det gør en stor telefon ikke. Da jeg startede på cyklen sidste år, kørte jeg med min telefon som cykelcomputer, da jeg ikke havde råd til en Garmin, man kan jo ikke købe det hele på én gang, for mit vedkommende et rent økonomisk spørgsmål, men faktisk er det også meget fedt at gå og glæde sig lidt til at få sparet sammen til “næste skridt” – så blev alu raceren skiftet ud, så fik man et nyt hjulsæt, så blev der sparet sammen til en cykelcomputer… det er sgu meget sundt, ikke at have det hele fra starten.

Jeg fik en del røg i motionsfelterne for at have taget “TVet” med ud til cykelløb, men faktisk fungerede det altså overraskende godt, der findes både Pulsmåler og Kadence, der trådløst slutter sig til telefonen (anmeldelse kommer) – og så findes der et hav af Apps der faktisk gør det ret godt! (Anmeldelse kommer også!) – batteritiden bliver heller ikke et problem, med mindre det altså er meget koldt, og de løb man kører ellers er under 4 – 5 timer (iPhone 4). Funktionelt kan man altså komme langt med at bruge sin telefon.

Hyperlet montering, og den bedste af de holdere redaktøren har prøvet

Jeg har forsøgt mig med flere forskellige holdere, og de fleste har været i hård plast, det er Quad Lock ikke, selve holderen på styret er, men holderen til telefonen er i en blød plast, det gør at holderen ikke kommer til at “klapre” når man kører med den, et stort plus! Men at holderen er næsten 2 centimeter høj forstår jeg ikke, det burde være så tæt på styret som overhovedet muligt, ja faktisk ville et frontmount være det fedeste. Det må man håbe de arbejder på hos Quad Lock.

Holderen kommer unægteligt til at skille sig meget ud fra cyklen i sin nuværende form, det kan man ikke undgå at få lidt kommentarer for, både til træning og til løb, men funktionaliteten er i top, og din telefon overlever også hard core regnvejr gennem flere timer, så kvaliteten er også helt i orden. Nu har jeg selv fået købt en Garmin 510, og det er klart at man fornemmer, at her er en enhed der er lavet specifikt til cykling, og hvor der er tænkt over udseendet, den er virkelig flot på cyklen synes jeg, til prisen er GUIen i Garmin dog ganske håbløs, ligesom touchskærmen reagerer ekstremt nølende, det er lidt utroligt, at man ikke har formået at gøre det bedre.

Synes du Chris Ankers lange rør til VM var helt cool og en fornuftig praktisk løsning, så kan du også sagtens forsvare at bruge din telefon som cykelcomputer

Med andre ord, er du bedøvende ligeglad med hvad andre tænker om dig og din cykels udseende, og ikke cykler meget lange ture / vinterture, så kan du sagtens bruge din telefon som avanceret cykelcomputer. Quad Lock er i så fald den bedste holder vi er stødt på til dato, den gør et rigtigt godt stykke arbejde med at holde din telefon tør og på plads, uden mislyde. Min holder bliver brugt flittigt når jeg sidder på hjemmetræneren, så ser jeg cykelløb eller noget Netflix, også her fungerer holderen glimrende, særligt da man både kan montere telefonen på højkant og vandret.

Quad Lock er en fin holder, der gør hvad den skal, om du mener din indre cykelæstetiker kan holde til at køre rundt med din telefon på styret er en anden sag.