GEAR Review Isadore sommer 2018

Thomas Opstrup fra Black Road Cycling har testet noget af den nye sommer kollektion fra Isadore i området omkring Taormina på Sicilien. Isadore er skabt af de to tvillinge brødre Martin og Peter Velits, som begge er tidligere professionelle ryttere. De har brugt deres erfaring fra deres pro-karriere til at skabe noget unikt cykeltøj.

Tekst og Foto: Thomas Opstrup

Jersey

Underspillet æstetik kendetegner den nye Echelon Jersey fra Isadore. lidt tyk i stoffet hvilket jeg kan lide fordi det gør trøjen meget mere langtidsholdbar. Samtidig er den rigtig god til det nordeuropæiske klima til forår/sommer/efterår temperature omkring 15-25 grader, bliver det varmere end det, vil jeg foretrække en jersey i tyndere kvalitet. 

Lommerne sidder godt placeret på ryggen, så man let kan komme til dem. de er ret elastiske hvilket gør dem nemme at fylde. Til gengæld har man valgt at lave sidelommerne mindre, som får trøjen til at sidde flot selv med ting i lommerne. Ulempen er, at siddelommerne ikke er så anvendelige. Trøjen har ikke nogen sikkerhedslomme med lynlås, til gengæld har man lavet en radio/mobil lomme under midterlommen.

Hvor anvendelig den er i daglig brug må være op til den enkelte at vurdere. Men det man kan sige er, at trøjen er lavet som en “High-perfomance” jersey som Isadore selv udtrykker det, så at man har små sidelommer, en radio/mobil lomme, samt ingen sikkerhedslomme med lynlås giver mening. Om det så handler mere om marketing end funktionalitet kan diskuteres.

Stofkvaliteten er der ikke noget i vejen med, der er anvendt kvalitets materialer hele vejen rundt. Siderne er lavet af et ekstra åndbart materiale og fronten og ryggen er lavet af et gennemfarvet kvalitets stof. Ligner en kvalitet der vil holde sin form efter mange vaske.

Bib shorts

Utility Bib shorts fra Isadore er deres mest tekniske bib shorts til dato. Der er brugt kvalitetsmateriale fra Schoeller som er behandlet med Coldblack. behandlingen gør at bibshortsene yder en beskyttelse mod UV stråler og forbliver mere kølige end andet stof på varme dage.

Personligt har jeg aldrig rigtig kunne mærke forskel fra stof der ikke er Coldblack behandlet. Måske skyldes det at der er tale om små forskelle i temperatur, men alene UV beskyttelsen er ikke dum, når man tester tøjet under sydens sol.

Dog føles de ret varme når temperaturen stiger, og jeg vil derfor bestemt ikke anbefale dem til brug i meget varmt sommerklima. Da bib shorts’ene til og med er DWR behandlet, så de er vandafvisende, hvis du skulle blive fanget i en regnbyge, er de i deres es i skiftende vejr i nordeuropa, når temperaturen står mellem 14-20 grader.

Puden er af rigtig god kvalitet specielt designet til Isadore. Den føles utrolig støttende på cyklen, men samtidig er den ikke bulky. På siderne af bib shortsene har man placeret paneler med ceramic stof, som efter min smag er en æstetisk øjenbæ.

Det er selvfølgelig rigtig smart hvis man styrter, så kan man nedsætte risikoen for, eller størrelsen af sine asfaltsår på hofterne. Det er tydeligt af Isadore har haft fokus på det tekniske, Utility er en bib- shorts af høj kvalitet.