Cover Saggio Ciclista
Cover Saggio Ciclista

GEAR: Saggio Ciclista R.O.T.S.

Saggio Ciclista R.O.T.S. (Riders Of The Storm)

Bib, SS jersey og LS jersey (forhandles af WeBike)

Af: Jesper Bjerring

Det er designeren Jacob Ørholm der også har designet den allerede legendariske landsholdstrikot der står bag udseendet på Saggio Ciclista R.O.T.S sættet, og det kan godt ses. Han kan sit kram, jeg synes i hvert fald det er fedt. Jeg har været ude og cykle et par uger i sættet og her er min oplevelse af tøjet. Jeg er 176 høj og vejer 84 kilo.

Saggio Ciclista Bib

Saggio BIB

En lækker buks der er designet som en mellemting mellem komfort og sportive fit. Der masser af fine detaljer som bla. svejsede samlinger af paneler og silikone grip i benafslutningerne. Puden er en 12 mm “Carbon Power” og den er god, men jeg finder den til den tynde side hvis man skal ud og køre længere ture. Ikke at den ikke støtter godt, men jeg føler der mangler lidt komfort når turene bliver over 100 kilometer.

Selerne er tynde uden at være smalle og har en smart silikone kant som sikrer at de bliver på plads

Benene er dog noget korte (min første indskydelse var at jeg måtte bestemt have fået en damebuks udleveret til testen) og det er synd for det trækker ned på helhedsindtrykket, det skal dog bemærkes at Merckx og Ritter nok ville finde benene perfekte forhold længden i 70’erne…

Kan man leve med de lidt korte ben og ikke cykler mange ture over 100 kilometer, så er det her nogle rigtig fine bukser.

Pris hos WeBike: 799 Kroner

Saggio Ciclista SS Jersey

Saggio SS

Som ved bib er pasformen også en mellemting mellem komfort og sportive (det er i øvrigt ikke dårligt) og med flere fine detaljer. Bla. har man lavet en lomme med lynlås i vandtæt materiale hvor telefonen kan gemmes og med gennemføring til headset ledning, en smart detalje. Jeg prøvede med flere forskellige telefoner og grænsen for lommens kapacitet går ved en Samsung S6 Edge, der lige kan klemmes ned i lommen, men det er ikke noget du vil bikse med mens du sidder på cyklen.

Trøjen er udført i bi-elastisk materiale i front og ryg og med klassisk golf-mesh i sider og skuldre. Ærmerne er medd elastisk silikone finish og laserskåret afslutning. Lommerne sidder hvor de skal og er nemme at komme i. Trøjen afsluttes i bunden med et silikonebånd som sikrer at den ikke glider op under kørslen og skjult YKK lynlås. Der er reflekskant på lommerne

En rigtig lækker jersey som sidder medium til sportive, som også giver plads til maven efter bagerstoppet…

Pris hos WeBike: pris 699,-

Saggio Ciclista LS Jersey

Saggio LS

Mange af elementerne fra SS jersey går igen her med samme lommer og silikonekant i bunden af trøjen. Front og ryg er også i bi elastisk materiale og skuldre og sidepanelerne i golf-mesh. Men modsat den korte trøje er det med en opkradset-fleece bagside som gør trøjen anvendelig godt hen på året og på køligere ture

Lynlås lommem er dog lidt mindre end på SS jersey, så her havde jeg kun held af at få en IPhone 4s/Sony Acro S puttet i. Kraven på LS er højere og lidt kraftigere end den korte trøje og slutter fornuftigt til i halsen.

En lækker jersey til de kølige dage, men stadigvæk åndbar og fornuftig ventilation.

Pris hos WeBike 799,-

Konklusion

Ens for alle tre produkter er et godt materialevalg, friske farver, og lidt anderledes design samt god pasform. Størrelserne ligner meget det jeg kender fra andre producenter, måske bib er en smule mindre. (jeg bruger normalt M, men til testen havde jeg fået en L bib som på ingen måde føltes løs). Rigtigt fint træningstøj, til fornuftige priser.