Sugoi Hotshot Pro og Zap stille til rådighed af Cykelpartner © AltomCykling.dk

GEAR: Hotshot Pro jersey og Zap Jakke fra SUGOI

I løbet af efteråret har Altomcykling.dk testet Hotshot Pro Jersey, og den reflekterende cykeljakke Zap fra det canadiske firma SUGOI. Firmaet har lavet tøj siden 1987, og er en ret stor spiller på markedet. Selv omtaler de deres produkter som ‘incredible’ – så må man sige, at forventningsniveauet er lagt.

Af: Keen Frisk

Cykelpartner.dk var så venlige at sende jeres ydmyge tester en pakke med ovennævnte trøje og jakke til test i efteråret. Begge dele er således blevet testet i de temperaturer vores omskiftelige danske klima har budt på i de forgangne måneder. Trøjerne er udelukkende blevet brugt til motionscykling, og er primært brugt sammen med hinanden for at prøve dem som et sæt – det er de ikke umiddelbart tænkt som, men de virker super godt på den måde!

I de følgende afsnit vil jeg teste jakke og trøje hver for sig, for så at afslutte med en lidt mere samlet snak om deres funktion som ét sæt.

Hotshot Pro jersey – Langærmet termotrøje

Den første gennemgang af trøjen viser tydeligt de aner, firmaet har i forhold til at lave andet end cykeltøj (herunder løbetøj). Brystlommen er fugttæt, og kan bruges til at have sin telefon liggende i, og fra lommen kan høretelefoner føres ud og op igennem halshullet. Der er ikke så frygteligt mange cykelryttere, der hører musik på turene, da ‘vi’ bedre kan lide at høre trafikken omkring os – men lommen er der, og der er på alle måder en smart funktion.

Ligeledes kan det venstre ærme lynes op, så man kan se sit ur, uden at skulle trække ærmet op. Igen – de fleste cykelryttere bruger ikke ur, så rigtig mange kommer aldrig til at bruge denne feature – men igen igen må svaret også være: den er der – og den gør absolut ingen skade!

Når vi er forbi de to små – lidt finurlige – features i forhold til cykling, så er dette her altså en rigtigt lækker trøje. Den sidder fænomenalt godt, og med en svedtrøje indenunder er man holdt fint varm i langt de fleste perioder i for- og efterår. Som inderste lag har den også vist sig rigtig fin med den testede jakke udover. Helt overordnet er jeg ikke så stor fortaler for kun at have ét lag på overkropppen; man bliver hurtigt kold, hvis man har vådt tøj lige mod huden her, hvor vinden også rammer ret hårdt.

Lommerne på ryggen er godt placeret, og har en dybde der IKKE gør, at man er ved at rive skulderen af led på sig selv, når man skal række ned i dem. Jeg kan dog personligt allerbedst lide, at have en enkelt lomme med en lynlås på, det mangler denne her trøje lidt.

Hvis vi lige skal runde prisen kan prisen på trøjen måske godt virke i den høje ende, men man får altså en fantastisk pasform, og en trøje der opfylder behovet for en tynd jakke. Herudover nogle lækre små features og en rigtig god svedtransport. Jeg skal ikke stille mig til dommer over, om prisen på 679,- kroner er FOR høj, men personligt synes jeg det er et fint niveau for en trøje af denne kaliber.

ZAP – reflekterende cykeljakke.

Det altoverskyggende nøgleord ved denne jakke er den helt fantastiske synlighed, som den giver bæreren.Gør lige dig selv den tjeneste at se videoen her – og glæd dig til at kunne blive set med én stor refleks på overkroppen. Jeg er sikkerheds-narkoman, og denne her jakke giver mig et helt fantastisk fix på dén konto. Ud fra sikkerheden alene vil jeg tillade mig at anbefale denne jakke!

Udover det, er det en rigtigt fin jakke der er vandtæt og naturligvis også vindtæt. Det er en jakke man skal tage på hjemmefra, da den ikke kan rulles sammen som de fleste regnjakker og lige proppes i baglommen uden man ender med en pukkel så stor… Så den skal bruges til de dage, hvor man ved, at det kommer til at give regn eller det er koldt. Jakken er ikke foret, så man skal have noget på, der luner armene og det forreste af overkroppen hvis det er koldt.

Bagpå er jakken rigtig lang, og beskytter dermed meget godt imod alle former for opsprøjt fra baghjulet. Det er rart, at det (næsten) kun er jakken, der er beskidt hvis man rammer en regnbyge, og ikke har pakket vintercyklen frem fra gemmerne endnu.

Jeg vil bestemt mene, at jakken vil være rigtig god til pendling, også – her vil synligheden i de tidlige morgentimer komme mange til god gavn. Der er ikke meget at sige om prisen her – sikkerhed kan man ikke købe for dyrt, og prisen på 899,- kroner er i øvrigt også i den lave ende i forhold til cykeljakker.

Delene sammen

Som beskrevet længere oppe har jeg primært valgt at bruge delene sammen, og her fungerer de altså rigtigt godt! Det skal være en lidt koldere dag, for at man ikke får det for varmt med disse to dele, men er der bare lidt vind og måske en smule fugt i luften klarer de sig virkeligt godt. En svedundertrøje inderst, og så både trøje og jakke på – så er man altså virkeligt godt isoleret, og så har man alt den varme på overkroppen man har brug for.

Konklusion

Alt i alt to lækre stykker beklædning, som begge får en anbefaling med på vejen.

Hotshot Pro Jersey – 679,- kroner
Sugoi Zap – 899,- kroner