GIRO D’ITALIA CYKEL CAMP PÅ SICILIEN

Fra den 10-16. maj har du mulighed for at komme helt tæt på Giro d’Italia og selv prøve kræfter med Europas største aktive vulkan Etna. Vi har sammensat et program som inderholder nogle sublime cykeloplevelser her på Sicilien.

Af Thomas Opstrup | Foto: Black Road Cycling


Savoca – Godfather locations

Når du ankommer, bliver du hentet og bragt til hotellet, hvor Maria, vores skønne vært vil tage imod dig og sikre, at du får et godt værelse. Herfra kan du se frem til nogle skønne dage med cykling og socialt samvær med andre cykel passionerede. Om aftenen står det Sicilianske køkken klar og selvfølgelig dertil et godt glas Etna Rosso.

Sicilien er et cykelparadis, og det skal du være med til at opleve. Her er en lille forsmag på nogle af de cykeloplevelser der venter.

Turen til Savoca byder på lækre stigninger og Godfather historier. Når benene er blevet varmet op langs strandvejen de første 10 km., så begynder den smukke stigning op mod Savoca. Med sine helt unikke hårnålesving er det en oplevelse ud over det sædvanlige. I Savoca gør vi et kaffestop, og Jeg viser og fortæller om de forskellige Godfather locations.

Byen er verdensberømt fordi Francis Ford Coppola valgte at filme nogle af de mest ikoniske Sicilienske scener her. På Bar Vitelli på torvet, blev bl.a. den berømte scene hvor Michael spørg Apollonia’s far om tilladelse til at møde hende optaget. Indenfor findes en samling helt unikke billeder fra optagelserne. Det er også i Savoca, i kirken på toppen af bjerget, at Michael og Apollonia bliver gift. Hele området i nærheden af Savoca er et cykelparadis, op og ned hele dagen, fra den ene smukke landsby til den næste.

 

Monte Kalfa’s historiske veje

Dette er et af Vincenzo Nibali’s ynglingssteder. Først køres gennem appelsinlundene og videre op ad stigningen til en lille landsby, hvor vi selvfølgelig få en kop kaffe og snakker med de lokale. Her kommer der ingen turister, så de lokale er meget imødekommende og nysgerrige om hvem vi er. De lokale er så hjertelige, at man kunne sidder og snakke med dem hele dagen, men vi fortsætter videre op ad bjerget.

“Jeg har flere gange kørt op ad Etna med kunder få timer før feltet. Det er en helt fantastisk oplevelse at se alle tilskuerne der er mødt frem for at heppe på deres favoritter”

Efter en smuk 6 km. stigning, kommer vi ind på nogle meget smalle veje – minder mest om en cykelsti. Disse veje blev oprindeligt bygget af de allierede under Anden Verdenskrig, hvorfra de angreb og flygtede fra Tyskerne. Vejen fører os til kirken på toppen af Monte Kalfa, som har en legendarisk historie, men den fortæller jeg dig når vi står ved kirken i maj.


Borgo Mofia og Motta Camastra

Borgo Mofia blev bygget i 50‘erne som et forsøg fra regeringens side, på at give de fattig bønder et hjem. Desværre var planen ikke specielt gennemtænkt. Husene var små, og der var hverken elektricitet eller løbende vand. Dertil ligger byen højt, hvilket gør vinteren hård her. Selv de fattige bønder så ikke den store fordel i dette tilbud. Dem der tog imod det, endte med at forlade byen.

I løbet af 60‘erne havde de sidste bønder forladt stedet, og det står i dag som en fascinerede spøgelsesby på toppen af bjerget. Området ligger på kanten af Nebrodi, som er en bjergkæde og naturområde nord fra Etna. Stedet har en panoramisk udsigt til Etna. Nedkørslen ned gennem dalen, er en af mine favoritter – bred vej, god asfalt, og en fantastisk udsigt.

På vejen tilbage laver vi en afstikker over Motta Camastra, som Francis Ford Coppola valgte som ‘Corleone’, fordi det virkelige Corleone var blevet for moderniseret til at billederne kunne stemme overens med den samtid som filmen skal forestille at udspiller sig i.


Giro dag – Etna dag!

Den 13. maj skal vi sammen køre Giro ruten op til målstregen i Piano Povenzana på Etna’s nordøstlige skråning. Vi kører op kort tid før Giro feltet selvsamme dag kører fuldblodsræs mod stregen i det sortfarvede månelandskab som omgiver målstregen på toppen af Etna.

Jeg har flere gange cyklet op ad Etna med kunder få timer før feltet. Det er en helt fantastisk oplevelse at se alle tilskuerne der er mødt frem for at heppe på deres favoritter, og samtidig mærke den helt utrolig intense stemning af forventning til rytternes ankomst. Og mærk mine ord, mindst een af topfavoritterne vil forlade Sicilien med tabt chance for at vinde løbet.

LÆS MERE HER: blackroadcycling.com/giro-cycling-camp-2020/

CONTACT BLACK ROAD CYCLING
Email: enquiries@blackroadcycling.com