Guide til betting på professionelle cykelløb

Sportsbetting er blevet populært i Danmark, og de forskellige udbydere gør det muligt at spille penge på alt fra dart til cykling. Vi giver dig her en guide til, hvordan du kan vinde penge på professionelle cykelløb gennem diverse populære betting-sider i Danmark.

Af AltomCykling.dk 

Populær sportsgren

Cykling er en meget populær sportsgren, og hver sommer kan vi alle følge med i det verdensberømte cykelløb Tour de France. Der er rigtig mange mennesker verden over, der tænder for tv-skærmen og lader spændingen flyde hele sommeren? Hvem mon vinder i år? Hvem vinder næste etape?

Men der er i højere grad også flere mennesker, der fylder spændingsdepoterne endnu mere op ved at gøre brug af det store marked inden for sportsbetting. De spiller penge på etapevindere, tour-vindere og alt muligt andet.

Det er mange populære bettingsider i Danmark, og du kan bruge dem til at gøre de professionelle cykelløb endnu mere spændende. Men hvordan bliver du en haj til at vinde penge på underholdningen?

Vi har her givet dig en guide til at mestre betting på professionelle cykelløb.

Typer af bets

Når det gælder betting-markedet på cykelløb, så er der nogle forskellige scenarier, som du kan spille på. Du kan gætte på, hvem der vinder cykelløbet. Du kan gætte på, hvem der kommer på podiet. Du kan også gætte på etapevinderen. Du kan spille på, hvilket hold á otte ryttere, der klarer sig bedst sammenlagt. Og du kan spille på, hvem der vinder de forskellige trøjer såsom ”bedste unge rytter” eller ”bjergtrøjen” og så videre.

Med andre ord er der masser af muligheder for at vinde penge, hvis du ellers har en smule forstand på cykling eller har heldet med dig.

Undersøg rytterne og deres hold

Når du skal spille penge på cykelløb, så vil det altid forøge dine chancer for at vinde, hvis du kigger på cykelløbets rytteres individuelle statistikker samt hvordan deres hold klarer sig. Det er klart, at en cykelrytter, der er bedst på bjergetaper nok, ikke har de største chancer for at vinde en sprintetape og omvendt.

Du skal altså sætte dig ind i, hvilke ryttere der klarer sig bedst, og på hvilke etaper de kan præstere. Skulle du have lyst til at spille på et hold, så er det en god idé at undersøge, hvilke hold der er inde i en god stime og måske også, hvilket hold der er favoritter.

Oftest giver statistikker en meget god fornemmelse af, hvem der har de største chancer for at vinde eller måske endda overraske. I sidste ende skal du naturligvis følge din mavefornemmelse.

Tour de France i 2020

Dette års Tour de France bliver skudt i gang i Sydfrankrig, og det er en tour, som kommer til at lægge an til en bjergkonkurrence. Ifølge DR skal rytterne allerede fra start af gøre sig klar til nogle hårde stigninger, da de i anden etape skal op ad de første.

Der er i alt 21 etaper i årets Tour de France, og etaperne fordeler sig sådan, at der vil være ni flade etaper, tre bakkede etaper, otte bjergetaper og en bjergenkeltstart.

Så hvis du har tænkt dig at spille på sommerens Tour de France, så kan du allerede nu begynde at kigge efter, hvilke ryttere som klarer sig godt i bjergene, og dermed hvilke ryttere du kan forvente klarer sig godt i de otte bjergetaper.

Du kan også undersøge, hvilke ryttere der forventes at være favorit til Tour de France. Kunne danske Jakob Fuglsang måske lave et dansk mirakel, eller kunne det være den colombianske Egan Bernal, som kommer til at være nærmeste udfordre til Chris Froome?

Skal du spille med eller mod oddsene?

Et af de helt store spørgsmål er altid om man skal spille med eller mod oddsene. Og det er der selvfølgelig aldrig et klart og entydigt svar på. At spille med oddsene betyder, at du smider pengene efter de lave odds – altså med andre ord spiller på favoritterne. Når du spiller mod oddsene satser du på, at løbets underdogs kan lave en overraskelse og derfor spiller på de højere odds.

Det er naturligvis en balancegang. Oftest er det en god idé at holde sig til, hvad statistikkerne siger. De kan oftest give en indikation på, om der måske findes nogle høje odds på ryttere, der højst sandsynligt kommer til at ende i toppen eller klarer sig godt på den enkelte etape.

Det er klart, at jo højere odds du spiller på, jo større gevinst kan du fange. Det kan godt betale sig at spille mod oddsene, men du gør dig klogt i at gøre det, hvis du har fundet statistikker eller en anden årsag til, at det er et kvalificeret bud.

Som oftest kræver det virkelig god research, hvis man skal slå de store bookmakere på deres odds-sætning, når det samtidig gælder store begivenheder, som eksempelvis Tour de France. Men selvfølgelig er det muligt at ”vinde over bookmakerne” fra tid til anden. Det skal bare ikke være din eneste strategi, da det hurtigt kan ende med at koste dig alt for dyrt.