Joachim Parbo, Valkenburg Cross 2014 © Christopher Jobb - Radsportfotos
Joachim Parbo, Valkenburg Cross 2014 © Christopher Jobb - Radsportfotos

Joachim Parbo kører Stevens i 2015

Kvikke hoveder havde måske allerede bemærket det i Valkenburg

– Som det ses på billedet kører Joachim på sin nye Stevens Carbon Team Edition. I dag blev samarbejdet så officielt!

Af: Uggi Kaldan / Redaktør

Joachim Parbo – en legende i dansk Cyclocross, skifter stål fra Cielo ud med carbon fra tyske Stevens Bikes, så ikke flere #steelisreall tags i denne omgang.

Stevens er ikke et mærke vi kender top godt her på siden, men det ligner de laver gode cykler, så det bliver spændende at følge.

Endnu engang viser Joachim Parbo sig som en ekstremt dygtig netværker i forhold til at finde sponsorer til sin sport – nok fordi han ikke alene dyrker CX som atlet – men fordi han brænder for cykling helt overordnet – en passion der altid skinner igennem når man snakker med Joachim.

Derfor er han naturligvis en spændende samarbejdspartner for mange producenter, til trods for at han ikke ligger i den absolutte top i verden.

Stof til eftertanke for alle atleter der også står overfor sponsorræset, i en lille sport, ja i alle sportsgrene faktisk.

Joachim kører udover Stevens Bikes med MicroSHIFT Cycling gearsystem på cyklen, Challenge Tires, Chris King Precision Components, og ENVE Composites, det er stærkt!

Stevens Bikes skriver idag:

Stevens Bikes kan nu med stolthed offentliggøre et nyt spændende tiltag. Vi har indgået et samarbejde med den 4- dobbelte Danmarksmester i Cyklecross, Joachim Parbo.

Joachim kører fra nu af på Stevens Carbon Team rammekits, og vi er meget glade for at netop han har valgt at indgå dette samarbejde.
Som mange i sporten nok ved, gør Joachim et kæmpe stykke arbejde for at fremme sporten, og cyklisme i det hele taget – både lokalt, og på internationalt plan. Det sker blandt andet gennem hans utrættelige indsats som cykel ambassadør, initiativtager til de omsiggribende Cyklecross arrangementer i Aarhus, BikeSide i forbindelse med Northside festivalen, Aarhus Cykelby, og meget meget mere.

Ikke mindst er Joachim en super fin fyr, med hjertet det rette sted, og en enorm energi og vilje. Han vil også i denne sæson kunne ses i både nationale, europæiske og oversøiske løb, og startede sæsonen i fin stil med en 10. plads i Tjekkiet, og ikke mindst en flot 3. plads i UCI C2 løbet ved Kronborg!
Hvis du ikke allerede gør det nu, så følg Joachim på www.facebook.com/joachim.parbo og www.twitter.com/joachimparbo

Udover Stevens Bikes, fortsætter Joachim desuden med Microshift på cyklen, Challenge Tires, samt Chris King / Enve på alle andre dele af cyklen i 2015.

Parbo i Valkenburg i weekenden. Photo © Christopher Jobb - Radsportfotos
Parbo i Valkenburg i weekenden. Photo © Christopher Jobb – Radsportfotos

Joachim Parbo skriver:

Mit kendskab til Stevens Bikes går især tilbage til år 2002, hvor jeg kørte Stevens MTB Cup i Nordtyskland. De velorganiserede og hyggelige løb gav mig mere motivation end små kedelige hjemlige danske løb, hvor terningerne på forhånd var kastet. I Tyskland var konkurrencen åben – og jeg kørte sjovt nok hurtigere end i Danmark. Der var en helt særlig stemning ved løbene. Hele Von Hacht-familen, der ejer Stevens Bikes, stod bag arrangementerne. De var meget imødekommende overfor os danskere, som vist var med til at give løbene et eksotisk præg. Den sæson kørte jeg i gult i Tyskland, men mistede den samlede sejr, da jeg blev fanget i en tysk sandwich mod tre gode ryttere, herunder den tyske crossmester, Jens Schwedler …

Jeg har løbende været i kontakt med Stevens-folkene først igennem MTB, men de senere år også igennem cross. Stevens har tidligere haft sit eget prof hold i cross med hovedsæde i Hamborg – men de har også sponsoreret flere af de største belgiske cross hold. Flere af cykeldesignerne har en særlig passion for cross – og deres entusiasme mærkes tydeligt.

Det er sjovt at tænke på, hvor mange gange jeg har kørt igennem Hamborg på mine crosstogter uden at stoppe. Og så lige præcis sidste weekend havde jeg en grund til at stoppe. Jeg var blevet inviteret til at hente mine spritnye rammer på Stevens-fabrikken i den østlige ende af byen lige ved A1 motorveje. Det blev til en lang snak om cross, skivebremser versus canti-bremser, tyskernes fokus på kvalitet, dæktryk og fremtiden for sporten … vi glemte helt at drikke kaffen …

Joachim Parbo, Valkenburg Cross 2014 © Christopher Jobb - Radsportfotos
Joachim Parbo, Valkenburg Cross 2014 © Christopher Jobb – Radsportfotos