KASK Protone Special Edition matt black review

Thomas Opstrup, fra Black Road Cycling, har testet KASK Protone på Sicilien, en matsort special edition. Protone er en aerohjelm, der er skabt i samarbejde med Team Sky, og den sidder ganske fortrinligt på hovedet synes Thomas. 

Foto og Tekst | Thomas Opstrup

Team Sky bruger den… 

Kask protone bliver flittigt brugt af Team Sky’s ryttere. Det er en semi aero hjelm, Designet til at levere god aerodynamik, uden at kompromitere komfort og ventilation. Denne her er deres Special Edition matt black. Fronten ligner en normal hjelm, med store åbninger til at ventilere. På toppen er den lukket, og bagpå er der 6 åbninger, hvor luften der kommer ind gennem fronten, kan komme ud.


Af en aero hjelm at være, så klarer den ventileringen ganske godt, men under niveau i forhold til hjelme der er designet med ventilation for øje – som eksempelvis Giro Aeon.

Aerodynamik og vindstøj 

Aerodynamik kan være svært at kvantificere. For vindtunneltest har det jo ofte med at favorisere den producent der laver testen. Jeg kan ikke mærke nogen mærkbar forskel i fart fra min gamle hjelm, som var en Giro super light – som ikke er en aerohjelm. Det skal dog siges her, at det er utroligt svært at mærke aerodynamik, når du sidder ude på rammen.

Til gengæld er vindstøjen blevet reduceret på nedkørsler og i høj fart, det er et stort plus, og synes at være noget Kask har arbejdet med.

Indersiden

Indeni er der brugt coolmax puder på fronten og i toppen. Det kan tages ud og vaskes, og helt udskiftes hvis det bliver slidt. Desværre har de puder der sidder på ‘Octo Fit systemet’, det med at gå løs og falde af, især hvis man ikke er helt opmærksom på at løsne systemet inden man tager hjelmen af. Man kan dog købe et nyt sæt nakkepude fra Kask, hvis uheldet skulle være ude. Octo Fit er det system der justerer hjelmen.

Fantastisk fit

Når du tager hjelmen på, er det første du oplever hvor godt hjelmen kan justeres. Kask’s ‘Octo Fit adjustment system’ er utrolig nemt og hurtigt at justere.

Hvor min gamle hjelm føltes lidt som om den sad oven på hovedet, så føles Protone lige modsat. Den nærmest omfavner hovedet, og sidder til, så selv på ujævne vej sidder hjelmen til uden at bevæge sig. Samtidig med at den sidder ‘fast’ så føles den behagelig på hovedet. Jeg tænker faktisk slet ikke over at jeg har hjelmen på når jeg træner. Det må siges at være en af de vigtigste opgaver for en hjelm, at man ikke mærker man har den på, og her excellerer Protone altså.


Hagestroppen er lavet af vegansk læder som er blødt mod huden, og nemt at tørre af for sved. Personligt ville jeg foretrække rigtigt læder, men det er nok bare mig der synes at læder er klassisk, og oser af kvalitet, som kunstlæder bare ikke gør. Til gengæld er vegansk læder lettere, hvilket også kan ses på hjelmens vægt, som lander på kun 218 gram for str. medium.

Konklusion

Som nævnt tidligere føles hjelmen ikke som om den svæver ovenpå hovedet, og jeg synes faktisk heller ikke det ser sådan ud. Den er ganske pæn, i hvert fald i den sorte udgave som jeg har testet. Fronten er dog speciel i det den går lidt opad midt på panden, der er rigtig fint i forhold til at have en cykelkasket indenunder, men kan godt se specielt ud når man kører uden. Udseende er selvfølgelig en smagssag, men personligt kan jeg altså godt li den.

Det er en tophjelm hvor sikkerhed, fit og vægt alle trækker opad! Jeg vil gerne igen fremhæve at man nærmest ikke mærker man har hjelmen på, og det er virkelig er et plus i min bog. Det er ikke en billig hjelm, men da den heller ikke er helt ny på markedet så kan den findes rundt omkring til ganske fornuftige priser.

Den kan helt klart anbefales her fra AoC.

Set på nettet til 1599,- på tilbud.

 

AOC testkarakterer.

Hos AoC arbejder vi med 3 bedømmelser.

Anbefales
Vi kan li produktet, og synes det er lækkert og lirens. Vil selv købe det.

Godt produkt til prisen
Kvaliteten er i orden, men måske ikke specielt lirens eller lækkert. Vil købe, men ikke elske.

Kan ikke anbefales
Vi tester sjældent noget vi ikke kan anbefale, hvorfor overhovedet bruge tid på det?
Det hænder dog vi tror noget er vildt lækkert, men via test finder vi ud af at det stinker.
Når et produkt ikke kan anbefales er det virkelig dårligt. Hvis du køber det er du selv ude om det.