Kløver Motionscykelløbet Stjær Galten 2014 © Photo: AltomCykling.dk
Kløver Motionscykelløbet Stjær Galten 2014 © Photo: AltomCykling.dk

Kløverløbet, simpelt set up er ok, når det virker.

Jesper Bjerring fra AoC har været til cykelløb i Stjær.

Min cykelkammerat Brian Juhl fra Sabro CK var faldet over et lille motionscykelløb via nettet, og spurgte om jeg kendte til det eller havde hørt noget.” Nix, men er da frisk på at se det an… et nyt motionscykelløb kan man da ALTID lige prøve af!”

Af: Jesper Bjerring

Kløver Motionscykelløbet i Stjær – er et lille ungt løb. Stjær Messe er indtil videre udgangspunkt for cykelløbet, så i målzonen er ret velassorteret med både mad og drikke, mulighed for at udforske spændende udstillinger/stande samt lytte til musik, før under og efter cykelløbet. Der er altså også noget for familie og venner at fordrive tiden med, hvis man skulle have fået lokket dem med til at heppe.

Ideen med Kløverløbet (og navnet) udspringer af det gamle stjerneløbskoncept, her er ruten bare formet som en kløver. Hvert blad i kløveret strækker sig over ca. 8 km. hvilket betyder at rytterne bruger 10 – 15 min. før de atter kører igennem Stjær. I bymidten kan publikum overvære cykelløbet på nærmeste hold, da rytterne jo hele tiden vender tilbage til Stjær. Dette må siges at være yderst publikumsvenligt.

Man vælger selv om man kører alle “blade” af kløveren, og kan altså selv afgøre rutelængde, men minimum er altså ca.8 kilometer.

Rute Kløverløbet 2014 Stjær

Gratis… det er da til at finde ud af!

Det er gratis at deltage, dette kan lade sig gøre pga. venlige lokale sponsorer og ildsjæle, der er ingen præmier, men du kan købe et lod til et lotteri til en 20er, og dermed have chancen for at vinde en præmie, man køber naturligvis sådan et lod til et gratis løb, desværre vandt jeg ikke noget.  Der er ingen startnumre og tidtagning, man kører på gentlemans maner og skriver sin sluttid på en tavle i mål, altså motionsløb på den gamle (og glimrende) facon.

Ruten er markeret med skilte og på enkelte steder med flagvagter, der er et centralt depot med vand og bananer, hvilket er rigeligt da de fleste alligevel ikke går i depot på så kort en distance. I år var deltagerantallet begrænset til max 100 deltagere, det virkede som et fornuftigt antal, men der kunne nu sagtens have været plads til flere.

Til de deltagende blev der ved registrering udleveret en Tacx drikkedunk fra Jutlander Bank og en flaske vand, bonus, det er sgu mere end man får til andre motionsløb, hvor det faktisk koster penge at starte.

Indskrivning og start foregik ved Stjær Forsamlingshus og allerede summede det af forventninger og god gammel daws hygge. Der var 70 startende, heraf størsteparten supermotionister, og ved et hurtigt kig rundt blandt deltagerne kunne jeg da også nemt spotte flere kendt ansigter som jeg havde kørt ræs med i andre motionsløb. Viral annoncering kan altså give pote ud over sognegrænsen!

Første blad, tunge ben, men fandme om ikke den skulle have én over nakken.

Klokken slog 11 og vi blev sendt af sted. Hurtigt stod det mig klart, at i dag var ikke min dag. Jeg hev efter vejret allerede på første blad, som startede med en lille tur op af Stjær Bakker og Bjergskovvejen.. Av, mine lunger gjorde oprør, men jeg bestemte mig for, at skulle jeg dø kunne jeg lige så godt dø fra spids. Da vi kørte ud på andet blad, fra Stjær mod Storring som byder på bugtende bakker og en fin lille jævnt stigende en af slagsen til slut op mod Storring kirke. satte jeg mig frem og trak tempoet op sammen med Henrik V. Nielsen fra Team MotionsFeltet.dk og Brian Juhl, Sabro CK.

2. blad… så gik den ikke i front længere!

Nu måtte det briste eller bære. Da vi ramte toppen og drejede mod Lillering, gik gassen af ballonen og jeg måtte slide med det sorte af neglene for at sidde med. Forceringen havde dog båret frugt og første udskilning var begyndt. Turen fra Lillering tilbage Bøgebakken / Stenskovvej mod Stjær rystede endnu engang ”træet” og der skete yderlig udskilning. Denne gang gik det også udover mig selv og jeg måtte slå ud og trække lidt luft. Herfra gjaldt det bare om at overleve. Heldigvis havde jeg i Brian en rigtig god “wing man” og vi fandt sammen med to andre ind i et godt stabilt tempo som kunne bringe os igennem i en respektabel tid.

3. blad, ikke så mange bakker, heldigvis var der modvind…

Blad 3 bestod af en tur ud af Tåstrupvej, til højre af Stillingvej og retur mod Stjær af Kollens Møllenvej. Dette blad bød måske ikke på så mange bakker, men vinden havde bestemt sig for at den altså lige ville have lidt at sige. Skønt at sidde i ”rødt ”og så få vinden lige på næsen. Igen var jeg glad for at vi havde fået selskab og at vi kunne dele vinden og slæbet godt i mellem os. Da vi kom retur fra tredje blad og kørte ud på blad 4, passerede vi også løbets centralt placerede depot. Her var der mulighed for at gribe en banan og få fyldt op med vand hvis behovet skulle være der. Det fine ved at køre Kløver Løbet er at når man deltager på den lange rute, faktisk får mulighed for at gå i depot to gange.

4. blad, nå ok… flere bakker, og så én gang til, suk.

Fjerde blad bestod af en tur af Jeksenvej med et par hyggelige små knolde og en kort tur af Stillingvej før man drejede retur af Dalvej. Dalvej betragtedes lidt som stilhed før stormen da turens stejleste bakke lå ret fremme. Fra Dalvej drejede vi til højre af Stjær Bakker og ind på denne mur.. Sådan føltes det i hvert fald denne dag, hvor lunger og ben langt fra var enige om hvordan den skulle skæres. Pust støn, pust og støn! Det kan godt være det ikke er Ventoux, Stelvio eller andre grimme stigninger fra rundt i verden, men avs gjorde det altså!

Så var det jo super at have i baghovedet at pinslerne skulle gennemkøres en gang mere. Sjovt nok lykkes det mig at være første mand oppe fra vores gruppe. Hvordan jeg bar mig ad ved jeg ikke, for det var ikke overskud der havde været skyld i det. Måske de andre blot var snu og lagde lidt i ”banken” til senere. Fra toppen var det blot at rulle ned med Stjær by før anden omgang igen begyndte til venstre af Bakkeskoven.

Efter Stær Bakker var kvartetten blevet til en trio og vi havde stadigvæk et godt samarbejde kørende. Frontgruppen var for længst kørt væk og vi havde faktisk ikke haft øjenkontakt med dem siden vi gik ud på tredje blad. Det var nu også underordnet, for jeg havde faktisk en super tur, også selv om benene ikke ville.

På turen ud på anden tur af blad to, var trioen blevet til en duo og Brian og jeg fandt ind i vores helt eget tempo. Brian slæbte og jeg hang kun lige på pustende. Sådan holdt vi fordelingen stort set resten af vejen rundt på de resterende blade, men kom altså i mål med en rigtig god følelse. Et er sikkert vi kommer igen i 2015.

Kløver Motionscykelløbet 2014, Photo © Altomcykling.dk

Konklusion

Det kan godt lade sig gøre at køre / arrangere cykelløb uden et kæmpestort set up. Selvfølgelig kunne nummer på ryggen og officiel tidstagning være lækkert, men det er altså ikke et must. Skiltningen ude på ruten var rigtig god og man havde desuden på kritiske steder yderligt skiltet om mulige farer.

Enkelte steder kunne det være ønskeligt med en flagvagt, men pga det begrænsede deltager antal lod det sig gøre. (Jeg var efterfølgende i dialog med arrangørerne og de er meget lydhør over for ris og ros.)
Kørte du med til Kløver Løbet, vil de gerne have dine input til evaluering. Til dette bruger du blot kontaktformularen på Kløver Løbets hjemmeside. Læs mere om løbet HER

Se Jesper Bjerrings løbsdata her: STRAVA