Kongeetapen Kiddesvej 2013 © AltomCykling.dk
Redaktøren på Kiddesvej 2013 © AltomCykling.dk

Konkurrence – vind 2 billetter til Kongeetapen 2014

Igen i år køres kongeetapen!

Igen i år kører redaktøren og et par stykker fra AltomCykling.dk´s eget lille motionshold med – kan ikke forestille mig at det bliver andet end fantastisk. Det er 3. år i træk jeg skal cykle løbet, og de to foregående år har det været et af sæsonens absolut bedste motionsløb.

Rigtigt race for motionister, med profferne lige i røven :)

Rigeligt med følgebiler, flagvagter, og ikke mindst race marchalls på motorcykler gør løbet til en god, og rimeligt sikker oplevelse, der køres ikke på lukkede veje, men afviklingen er fantastisk. Det skyldes naturligvis at umiddelbart efter motionisterne er ved at være i mål, så kommer alle profferne, der er igang med at køre Post Danmark Rundt, danmarks største og højest kategoriserede løb.

Det gør det selvsagt meget fedt at profferne er på vej, da det betyder publikum både ude på ruten, men i særdeleshed i Vejle, hvor jeg har mistænkt flere for at dukke op tidligt på Kiddesvej, ikke kun for at blive underholdt af at se de “rigtige” cykelryttere slide i det opad bakken, men i ligeså høj grad at grine lidt af os andre, der har noget af en kamp på løbets afslutning.

Der er altid plads til forbedringer.

Her er Kongeetapen ingen undtagelse, trods gode løb indtil nu, har de i år alligevel lavet en del nye tiltag, løbet er blandt andet inddelt i aldersklasser (som man ofte kender det fra motionsløb sydpå) og i hver aldersklasse kan man køre enten – Guld, Sølv, eller Bronze tid, ligesom mange nok har hørt om fra f.eks. løb som Marmotte.

Derudover er der indført tid på Kiddesvej, således at du kan ligge og fede den hele løbet (hvis du altså har en god bakkespurt) – og så ellers fyre den af på sidste bakke, og så vinde en præmie. Rekorden på Strava er lige nu 25 km/t i snit (48 sekunder), sat af Adam Kviesgaard Christensen, Juniorrytter hos KCK Herlev, spændende om der er nogen der kan slå den.

Min egen rekord er på 1:10, og blev faktisk sat på Kongeetapen sidste år, og i år skal jeg i hvert fald se om jeg ikke lige kan slå mig selv… Adams rekord kommer jeg nok ikke i nærheden af.

Svar på et spørgmål, like vores FB side og vind 2 billetter!

Du skal faktisk bare like AltomCykling.dk på Facebook – og så svare på følgende spørgsmål…

Hvor mange højdemeter skal forceres til årets Kongeetape?

Skriv svaret herunder i kommentarfeltet, eller på vores Facebookside, vi trækker lod blandt alle de rigtige svar i morgen klokken 18.00.

Held og lykke, og vi ses på Fredag!